TESTOVÁNÍ: Při zakládání kvásku vám pomohou mouky Kváskování od Penamu!

11.10.2021 | Testování

Alfa a omega nadýchaného, křupavého chleba nebo vláčných baget? Kvásek! Ten si můžete obstarat s pomocí kváskové mapy nebo koupit v pekařství. Neméně populární metodou je i jeho domácí příprava. Ta si ale žádá kvalitní základ. Hledáme 25 testerek ve věku nad 25 let, které si vyzkouší 4 prémiové mouky Kváskování od Penamu ze Slovenských mlýnů! Voňavé pečivo čeká!

Přidat příspěvek do rozstřelu

Takový ten chleba, který provoní celou domácnost, při krájení křupe, uvnitř je vláčný a rozplývá se na jazyku. Navíc ze stolu hrozně rychle mizí, protože chutná s rozličnými pomazánkami i ovocnými marmeládami. Že už jste dlouho takový nejedli? Upečte si vlastní! Ale z čeho? Mouky Kváskování od Penamu vám budou kvalitním pomocníkem v procesu kváskování!

Droždí versus kvásek

Pokud s pečením teprve začínáte, pravděpodobně hledáte klady a zápory droždí a kvásku. Droždí v kostce je snadno dostupné a cenově přijatelné, pečení chleba za jeho pomoci bývá rychlejší, stačí jen nadrolenou kostku nechat kvasit v mléku nebo ve vodě, vždy však s trochou cukru. Žádná věda. To kvásku chvíli trvá, než vůbec vznikne.

Lepší výsledky se špetkou péče

Pekařský kvásek je přirozeně nakvašená, fermentovaná, žitná mouka a voda. Jedná se o směs těchto dvou ingrediencí, a to ve stejném poměru. Po dobu kvašení není přítomné nic jiného než bakterie, kvasinky a vzduch. Žitná mouka totiž obsahuje enzymy, které rozkládají škroby na jednoduché cukry, které jsou potravou pro kvasinky a bakterie mléčného kvašení. Při samotném procesu dále vzniká kyselina octová a kyselina mléčná. Díky nim chléb voní úplně jinak než ten z droždí, navíc mají obě uvedené kyseliny ochrannou funkci. Chrání chléb před plísněmi a prodlužují jeho trvanlivost. (Ta je ve výsledku delší než u kvasnic.)

Vítejte v době kváskování

Kvásek je pak možné mít po ruce za všech okolností. Přikrmuje se (občerstvuje), což znamená, že se do něj přisypává mouka a přilévá voda (v poměru asi 1:1). Přikrmování kvásku ve větším množství, tedy konkrétně při pečení chleba, je nejlepší, protože mouka má možnost důkladně prokvasit. Na chuti křupavého a voňavého pečiva je to pak znát. Takže, pustíte se do zrození svého kváskového miminka?

Přijatelná cena i líbivý obal

Penam nabízí tuto prémiovou řadu Kváskování v několika variantách. Najdete zde mouku žitnou celozrnnou, žitnou chlebovou tmavou, pšeničnou hladkou polosvětlou a pšeničnou hladkou světlou. Vyberte si podle svých potřeb a přání. K dostání jsou v řetězci hypermarketů Tesco, a to za cenu 29,90 Kč. Jaké jsou jejich přednosti? Prvotřídní kvalita a čistota bez přidaných látek, která je výsledkem spolupráce domácích pekařek a fanoušků kváskování.

Každý druh mouky je vhodný na přípravu nebo upečení jiného výrobku, proto má každá mouka svoji specifickou a výraznou barvu a číselné označení. Na obalech nechybí ani grafické znázornění využití mouk, které ušetří čas při nakupování.

Cena za jedno balení: 29,90 Kč

Více informací najdete na www.moukykvaskovani.cz

TESTOVACÍ KLÍČ: Vyhraje 25 testerek, které napíší níže do Rozstřelu testerek, zda jsou úspěšné při výrobě domácího kvásku?  
HLASTE SE DO 24. ŘÍJNA 2021.
Vybrané testerky získají vždy 1ks - mouka žitná celozrnná, žitná mouka chlebová tmavá, pšeničná hladká polosvětlá a pšeničná hladká světlá.

PŘIDEJTE SVŮJ KOMENTÁŘ JEŠTĚ DNES!

Co je testovací klíč, rozstřel testerek a testovací výzva? Odpovědi najdete ZDE

Podmínka účasti na testování:

Testerka musí být registrovaná na serveru Bety.cz a ve svém profilu mít vyplněné tyto údaje: fotografie, jméno a příjmení, adresa, telefonní číslo a e-mail. Tyto údaje může mít ve stavu "neveřejné". Jsou však nutné pro rychlejší komunikaci s vybranými testerkami.



Zdarma produkt k testování!

Přihlaš se do testování!

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Pamatujte, že tak jako má – podle českého přísloví – každá mince dvě strany, tak i za každým problémem stojí více vysvětlení a více motivů. Občas máte tendenci na věci nahlížet jen svým okem, aplikujete na ně své postoje. A to je ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:15
234 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
172 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat