Podlaha jako zrcadlo: Docílíte jí i bez práce

16.06.2017 | Testování

Kdo z nás by si nepřál mít krásně uklizený byt s podlahou jako zrcadlo, aniž by musel hnout prstem! Jistě, vždycky je možnost najmout si někoho, kdo za vás vysmýčí každý kout, vysaje koberce, zamete a vytře lino, plovoučku či dlažbu, ovšem ne každému je taková služba po chuti. Naštěstí existuje i jiné řešení!

Náš život je plný moderních technologií, a tak by bylo přinejmenším podivné, pokud by nám tyto technologie nedokázaly usnadnit také úklid! Jistě tedy není žádné překvapení, že roboti už ovládli i péči o naše podlahy!

Robotické vysavače a mopy jsou v českých domácnostech velmi oblíbené. A není divu – zatímco tito pomocníci uklízejí, vy si můžete vychutnávat čas s rodinou nebo u šálku oblíbené kávy.

Tři z robotických pomocníků od přední světové značky iRobot mohly vyzkoušet tři z našich testerek. Jak se jim osvědčily?

Příjemné překvapení

Testerka mysulkaaa79 otestovala robotický vysavač iRobot Roomba 980. Jak byla spokojená?

Byla jsem k robotům na úklid docela skeptická, protože mám pocit, že když člověk úklid přímo nekontroluje, tak obvykle za nic nestojí. Ale byla jsem příjemně překvapená, protože tohle je vážně dost chytrý robot (až to člověka trochu děsí, ale v dobrém),“ popsala své počáteční obavy.

Líbí se mi, že si můžu přesně nastavit, kdy chci, aby Roomba vysávala, takže klidně člověk může odejít do práce a ona uklízí. Když je plný koš na nečistoty, tak to robot začne hlásit a pak po vysypání se zase vrátí tam, kde předtím skončil,“ vyzdvihuje mysulkaaa79.

Uklízí stejně dobře na koberci i na dlažbě. Nemáme moc velký byt, takže se nestalo, že by se vybil během úklidu, což hodně oceňuji, navíc se sám nabíjí. Dokonce se nám vejde i pod pohovku,“ pokračuje v chvále naše testerka.

Jak se zdá, v domácnosti, kterou mysulkaaa79 a její rodina obývá, si Roomba 980 své místo našla. „My jsme byli určite spokojení,“ uzavírá testerka.

Spolehlivý a ještě zábavnější než televize

Robotický vysavač iRobot Roomba 681 dostala k vyzkoušení testerka Jajipaji.

První dny jsme na něj koukali jako na televizi. Co se samotného úklidu týče, tak je opravdu spolehlivý,“ popisuje naše testerka.

Neponičil nábytek, když se k němu přiblížil, má velkou kapacitu na špínu, takže i když uklízí velkou plochu, nemusíte se bát, že nebude stačit. Líbí se mi, jak se vždycky sám vrátí do nabíjecí stanice,“ chválí robotický vysavač jajipaji.

A jak byla testerka spokojená? „Určitě ho můžu všem doporučit,“ potvrzuje jajipaji.

Ideální pomocník

Třetí z robotů, které jsme na Bety.cz testovali, byl robotický mop Braava Jet 240. Na vyzkoušení jej dostala testerka Simonka.sim, která společně se svými kočičími pomocníky podrobila robot zatěžkávací zkoušce. Jak obstál?

Překvapilo mě, že ani není moc velký, což se hodí, když máte malé prostory, třeba mezi nábytkem. Všude se skvěle vejde,“ popisuje Simonka.sim.

Postupně jsme vyzkoušeli všechny tři typy úklidu (mokrý, vlhký, suchý) a všechny jsou skvělé, u nás se nejvíc asi osvědčil ten suchý, poradí si bez problémů i s kočičími chlupy, které jsou u nás aktuální každý den,“ prozrazuje testerka.

Nechtěli jsme věřit, že by se opravdu dokázal robot Braava orientovat tak, že nevynechá ani kousek podlahy, ale je to tak. A pak se zase pěkně vrátí tam, kde začal. Pro ty, co nechtějí ztrácet čas úklidem je ideální,“ doporučuje Simonka.sim robotický mop Braava Jet.

Je něco, co by testerka robotu vytkla? „Ani po dvou týdnech se ho naši kočičáci nepřestali bát,“ napsala s velkým smajlíkem.

O své zkušenosti s robotickými pomocníky na úklid iRobot se na našich stránkách podělily i další čtenářky. Jejich recenze si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat