Prostreno.cz

Poživatelná krása přímo u vás v kuchyni

Na vrásky, suchou pokožku, rozšířené póry, černé tečky i pigmentové skvrny. Na tohle všechno máte doma účinné zbraně. A skrývají se mezi běžnými potravinami!

U vás doma, přímo na poličce v kuchyni i ve vaší lednici, tam jsou jedny z nejúčinnějších ingrediencí nejen pro přípravu gurmánských jídel, ale také pro kosmetické účely. Stačí se jen rozhlédnout! Od bílého jogurtu, medu, oleje, vajec až po ovoce, tohle všechno lze využít pro rychlou opravu nebo dlouhodobou péči o pleť. Zkusíte se do své krásy zakousnout?

Něco na zub i na obličej

Samozřejmě nic proti hydratačním krémům a omlazujícím sérům, které běžně vídáme na pultech obchodů. Ale i přírodní složky nacházející se v potravinách mají něco do sebe. Podporují totiž produkci kolagenu, pomáhají léčit specifické kožní problémy, změkčují odumřelé buňky a zachovávají elasticitu pleti, přičemž ji chrání před poškozením i řáděním škodlivých volných radikálů. Ano, přesně takové poklady máte po ruce a k plné dispozici! Tak je pojďte ihned aplikovat, už na to jen čekají! A vaše pokožka také.

Náhled do domácích zásob

Hned ze startu můžete využít med, bílý jogurt a pár rozmačkaných kuliček hroznového vína. Po smíchání těchto ingrediencí vznikne maska, která po dvacetiminutovém působení kůži změkčí, zvláční, vyrovná její tón, uklidní podráždění a dodá jí přitažlivou zářivou jiskru. Pokud máte přirozeně mastnou pokožku, vyzkoušejte hroznové víno s přídavkem zeleného čaje a ovesných vloček. To je ta správná první pomoc! A co se skladovaným ovocem?

Jde se kouzlit!

Banán, jablko, mango, papája, kiwi, pomeranč nebo jahody – i tohle se jeví jako parádní základ obličejových zábalů. Díky obsaženým vitaminům, minerálům a antioxidačním sloučeninám tyto plody kůži hloubkově vyživují, revitalizují, čistí, omlazují a hydratují, zatímco působí proti zánětům. Ovocnou dužinu tedy smíchejte kupříkladu s olivovým olejem, ale klidně do misky „přihoďte“ i vajíčko. Pokud vás trápí nevzhledné rozšířené póry, vsadit můžete na masku z citronové šťávy, ovesných vloček a mléka. Na černé tečky ovesné vločky zabírají také, jen je seznamte s vaječným bílkem.

Zdroj: www.sundayguardianlive.com/featured/edible-beauty-can-you-eat-your-skincare-routine





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat