Rodina a přátelé nesouhlasí s mým vztahem. Mám je poslouchat?

11.04.2011 | Vztahy

Je to námět mnoha hollywoodských filmů – velká láska, která musí překonat odpor a nesouhlas okolí. Sledovat, jak toto 90minutové drama na plátně skončí, je jistě zábava. Jenže, co když se přenese i do vašeho života?

Jste zamilovaná, ve vztahu šťastná, a tak představíte svého vyvoleného rodině a známým. Jenže najednou dostane vaše pohádka první trhlinu. Vaši nejbližší, od nichž očekáváte, že se budou radovat s vámi, se obrátí proti vám.

Jak moc byste měla brát v úvahu, co si o vašem partnerovi myslí okolí? Máte se nechat nahlodat tím, jak vás zrazují od vztahu, o němž si myslíte, že je ten nejlepší? A jak vlastně reagovat na takovou kritiku?

Pro vaše dobro…

Nejprve je dobré si uvědomit, že vaše rodina i přátelé chtějí jediné – vidět vás šťastnou. Mají tak na srdci jen vaše dobro. To je jen takové malé upozornění, než jim přestanete brát telefony a přerušíte s nimi veškerý kontakt. Na druhou stranu nezapomínejte, že jediní, kdo skutečně „vidí“ do vašeho vztahu a žijí ho, jste vy a váš partner. Vaše okolí si vytváří názor pouze na základě svých dojmů, které často vznikají prostřednictvím toho, co jim o vztahu říkáte, nebo jak se váš partner na první pohled jeví. Navíc si rodina a přátelé promítají do vašeho vztahu a do jeho posuzování své vlastní zkušenosti, čímž realitu více či méně zkreslují.

Občas se může stát, že ve své zamilovanosti spoustu věcí u partnera přehlížíme, nebo jednoduše nevidíme, takže nám naše okolí poskytuje jakýsi „nezaujatý“ (opět více či méně) pohled zvenčí a dokážou nás vrátit zpět na zem.


Precizní výklad karet, spolehlivé prognózy do budoucna!
Kartářka Elena

Je to jen na vás

Pokud vám tedy vaše okolí radí, že pro vás bude nejlepší právě probíhající vztah ukončit, vyslechněte jejich důvody, chvíli se zamyslete nad tím, proč došli k takovým závěrům, i když vašeho partnera nikdy neviděli nebo s ním jen jednou povečeřeli (nerozešla se vaše kamarádka čerstvě se svým přítelem? nepodvádí ji manžel? nevěnuje kamarádčin partner veškerý čas práci namísto dětem?), a poté předneste svou verzi. Pokud znají přátelé vašeho vyvoleného opravdu jen z vyprávění, není chyba, že došli k závěrům, ke kterým došli, tak trochu i na vaší straně? Možná jste se jim svěřila jen s tím, co vás trochu trápí a čím vás partner rozčiluje (všichni víme, že žádný vztah není dokonalý), zatímco jeho přednosti jste už nějak nezmínila. Možná je čas, abyste svého pana Božského kamarádům představila a dala jim tak možnost poznat osobně, jaký je to skvělý člověk.

S rodinou je to samozřejmě vždycky těžší. Snažte se je co nejvíce zapojit, ukázat jim, že jste šťastná a že muž, kterého jste si vybrala, si vás zaslouží.
Radám okolí je jistě dobré naslouchat a měla byste určitě popřemýšlet nad důvody, které je nutí nesouhlasit s vaším vztahem. Ale pamatujte – je to váš život a váš vztah. Jde o vaše štěstí.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat