Mužství je dnes tak křehké, že ho děsí každá inteligentní žena

27.10.2015 | Vztahy

Muži často hovoří o tom, že je přitahují inteligentní ženy. Jenže texaští vědci tvrdí, že je to – dost nevybíravě řečeno – blbost. Muži jsou dnes tak křehcí, že je každá žena chytřejší než oni děsí. V praxi naopak berou muži před inteligentními ženami nohy na ramena. Protože jim nebaští to, když se na ni snaží dělat ramena.

Studie publikovaná texaskými psychology v listopadovém vydání odborného časopisu Personality and Social Psychology Bulletin přichází s jasným poselstvím: „Dnešní muže děsí představa, že budou skutečně randit s inteligentní ženou.“

Vědci z Texasu na rozsáhlém výzkumu spolupracovali s odborníky z University of Buffalo a kalifornské Lutheran University.

Podle jejich zjištění muži sice často mluví o tom, že by rádi měli ženu inteligentní, ale když dojde na realitu, chování se mění a inteligentní ženu odmítají.

V reálném světě se muži od takové ženy více distancují, mají tendenci ji hodnotit jako méně atraktivní a projevují menší zájem s ní randit,“ píše se ve studii.

Ženy, které jakkoli převyšují muže – byť v inteligenci –, ohrožují v muži pocit maskulinity. A to je pro muže dnešního světa příliš.

Jinými slovy, dnešní muži nemají dost velké koule na to, aby vedle sebe inteligentní ženu snesli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat