Proč je dobré mít kamaráda–muže

05.05.2011 | Vztahy

Ať už na přátelství mezi mužem a ženou věříte nebo ne, pokud jste single, vyplatí se vám nějakého toho kamaráda mužského pohlaví mít.

A nejen proto, že muži jsou zábavní společníci, kteří vám poskytnou na problémy jiný pohled než vaše kamarádky. Tady máte dalších 5 důvodů:

1.    Rozbilo se to…

Většina vašich kamarádek vám pomůže, když se potřebujete vypovídat, vyplakat, podělit se o radosti, koupit nové boty, ale jen málokterá dokáže například opravit kapající kohoutek nebo přivrtat polici do zdi (samozřejmě jsou mezi ženami čestné výjimky, ale obecně jsou tohle spíše mužské dovednosti). Pokud ovšem máte ochotného kamaráda, máte i po starosti.

2.    Jak v tom vypadám?

Pokud vyrazíte na nákupy oblečení a při zkoušení požádáte cizí ženu, případně prodavačku, aby zhodnotila, jak vám zvolený oděv sedne a sluší, máte celkem vysokou pravděpodobnost, že se dočkáte odpovědi „dobře“, ačkoli připomínáte tak trochu strašidlo. Důvod je jednoduchý – prodavačka chce logicky prodávat a žena, která vás nezná, se bojí, aby nezranila vaše city, a tak raději obě potvrdí, jak skvěle vypadáte. Jestliže byste ale k nákupům zlákala muže-kamaráda, dočkáte se na stejnou otázku s mnohem větší pravděpodobností naprosto upřímné odpovědi. To sice může chvíli mrzet, ale na druhou stranu – aspoň nebudete na veřejnosti chodit v modelu, který na vás vypadá jako špatný vtip…

3.    Konečně doprovod

Všechny hromadné akce typu svateb, oslav narozenin apod., kam si můžete přivést doprovod (nebo se to očekává), jsou noční můrou single žen. Být jedinou ženou bez doprovodu ve společnosti juchajících párů není nic příjemného. Ne snad proto, že by se ženy žijící samy nedokázaly zabavit nebo se trápily tím, že nemají partnera, peklo pro ně představují všechny ty dotěrné otázky a soucitné pohledy zadaného okolí. Když ale na nějakou takovou akci pozvete kamaráda, máte svatý pokoj. Všichni zkrátka vezmou na vědomí, že máte také doprovod, a váš soukromý život nebude tématem číslo jedna. (Čtěte také: Přestaňte být puťkou domácí!)

4.    Žádné intriky

Určitě se vám v životě stalo, že jste nějakou ženu považovala za svou kamarádku, ale přitom vás – jak jste se dověděla později – tenhle bazilišek v sukních pomlouval, kde mohl, a intrikařil, jak se dalo. Tohle vám u kamaráda-muže nehrozí. Muži přemýšlejí jinak, obvykle nijak usilovně nepředstírají sympatie tam, kde je necítí. A mimochodem, kdyby se na obzoru objevil nějaký pan božský, nemusíte se obávat, že vám ho „přebere“.

5.    Co kdyby…

Samozřejmě jste jenom kamarádi. Ale byli byste první kamarádi, mezi kterými nakonec přeskočí jiskra? Určitě ne. Takže nezavrhujte přátelství mezi mužem a ženou, jednou by z něho třeba mohlo být i něco víc…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat