12 důvodů, proč jsou muži nevěrní

S nevěrou se dnes potkáváte na každém kroku. Ať už jste ji zažila na vlastní kůži, nebo naopak chcete vědět zda, a jak se jí vyvarovat. Připravili jsme pro vás seriál, kde téma NEVĚRA rozebereme od A do Z

Jak se s nevěrou vypořádat? Jakým způsobem ji lze dokázat? Co dělat s tím, když se potvrdí? Je dobré o partnera bojovat, nebo vyčkávat, co situace přinese? V následujících týdnech naleznete odpovědi na všechny tyto otázky!

Každá rozumná žena a možná i každý rozumný muž ví, že svatbou to všechno teprve začíná. Není totiž těžké partnera si najít, ale spíš si ho udržet. Kromě manželů i ti, kteří žijí na „psí knížku“, hledají odpověď na otázku: Co mám udělat, aby mi moje láska zůstala věrná? Tabulky ani oficiální poučky na to neexistují, ale náš velký seriál o nevěře přinese spoustu zajímavých rad, tipů a poznatků jak zahýbání rozpoznat, prokázat i vyřešit.

V prvním díle se dozvíte, proč vlastně manželé podvádějí, a jestli má váš partner k nevěře sklony.

3 typy mužů. Který má podvádění v krvi?

I když si obě pohlaví nemají v podvádění co vyčítat a nevěry se hodně vztahují spíš k charakteru člověka, dají se konkrétně muži pro lepší orientaci shrnout do třech kategorií.

1. Lovec

Ač má doma přítelkyni, manželku, děti, kohokoliv, potřebuje si neustále něco dokazovat. Mnohdy se otevřeně přiznává i k filozofii, že „co oči nevidí, to srdce nebolí“. Potřebuje neustálý zájem žen k tomu, aby mu, paradoxně, vztah doma fungoval. Většinou i sám říká, že by ho nerad ohrozil, protože je spokojený, či nechce své partnerce ublížit. Vždy si najde nějakou výmluvu, proč je zrovna tahle nebo tamta nevěra nutná nebo nevyhnutelná.

2. Nálezce

Oproti prvnímu typu muže se liší v přístupu k avantýrám. Nálezce je totiž sám nevyhledává. Ale využívá příležitostí, které se mu naskytnou. Cítí se dobře, když o něj mají ženy zájem, a rozhodně jim nebrání, aby si ho získávaly. Cesta k němu je o trochu delší, ale při troše šikovnosti ze strany svůdnice za chvíli roztaje a povolí k bližšímu seznámení. Jak by mohl odmítnout někoho, kdo se mu sám vnutil? Podle něj je to hřích!

3. Moralista

Tento typ muže má své zásady. Nechce podvést, drží se. Jenže pod každým svícnem je tma! Selhat může. Zpravidla je to ale spontánní a neplánované. Za svůj čin se stydí a nemíní pokračovat v něčem, co pro něj nemá hodnotu. Když uklouzne, v mnoha případech v tomto paralelním vztahu nehodlá pokračovat. Ukončí ho.

Co k tomu ale muže vede? O ženách je známo, že spousty věcí berou přes city, a když už jsou nevěrné, je v tom jiná láska, náklonnost, porozumění ze strany milence. Muži jsou schopní užít si bez závazků a jenom proto, že chtějí. Proč to dělají?

Proč muži podvádí své partnerky?

1. Má nedostatek sexu.
Muž je lovec. Jeho pradávným posláním je rozsévat semeno všude tam, kde to půjde. Je tak „naprogramován“, jak se rád vymlouvá. Nedostane-li svoji potřebu doma, poohlédne se jinde.

2. Neví, co roupama.
Prostě se nudí. Stereotyp vstávání do práce, podepisování úkolů a poslouchání nářku manželky, že zase trpí migrénou, mu sráží sebevědomí. Cítí se tak „podřízeně“, svázaně, takže se rozhodne vypadnout z toho kolotoče a život si zpestřit.

3. Využije příležitosti.
Jedná se jakési splnění dávného snu. Jako když v mládí okukoval hrudník Pamele z Pobřežní hlídky. Tenkrát ji chtěl dostat. Teď potkal jí podobnou, takže co se stane? Zkusí na ni v reálu zaútočit.

4. Náhle selže.
Neplánoval to, prostě se neovládl. Pud byl silnější než on.

5. Krotí vztek.
Hádka s manželkou může mít za důsledek právě nevěru. Muž se chce „pomstít“ za křivdy na něm způsobené.

6. Hledá náhražku.
Citově nestabilní jedinec nedokáže být v životě sám. Proto hledá novou partnerku, i když ještě chodí, žije, s tou původní. Často udržuje dva vztahy současně.

7. Nenarodil se pro věrnost.
Kolikrát jen řekne: „Vždyť jsi věděla, jaký jsem. Já ženy miluju a ony zase mě. A tak to zůstane.“ Nedokáže říct ne.

8. Potřebuje útěchu.
Manželka vážně onemocněla, do toho přišel o práci, a ještě mu hrozí exekuce na byt. Někdo to prostě vyřeší tak, že skočí do chlácholivé náruče jiné.

9. Považuje to za standard.
Podvádění je normální, nevěrní jsou přece všichni, ne? Tak to je teda omluva!

10. Je zvyklý.
V minulosti už nevěrný byl. Ať už to pro něj mělo, nebo nemělo nějaké následky, bere podvádění jako železnou košili, která nejde sundat.

11. Dělá to na truc.
Jestliže se dozvěděl o nevěře vlastní partnerky, může ho popadnout zlost a touha po odvetě.

12. Prochází krizí středního věku.
Má pocit, že mu ujel vlak, a tak se ho snaží dohnat.


Ve druhém díle našeho seriálu, který vyjde už v pondělí , se dozvíte, jaké typy nevěr existují, a zároveň pomocí testu zjistíte, jestli vás váš partner doopravdy podvádí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat