Kamarádku podvádí partner… Máte mlčet, nebo zasáhnout?

05.10.2010 | Sex a vztahy

Nepříjemná situace. Vaši nejlepší kamarádku podvádí přítel. Jediný, kdo to neví, je ona. Je to jedna z nejošemetnějších situací v životě. Máte jí to říct? Nebo jemu? Či raději mlčet…

Samozřejmě budeme předpokládat, že žena, s níž je manžel kamarádky nevěrný, nejste vy. To by pak byla trochu jiná situace.

Kamarádka je váš nejbližší člověk, spřízněná duše. Vždy, když jste potřebovala, vám pomohla a najednou se máte dívat, jak ji ten její podvádí? A ještě tak nešikovně, že o tom ví už půlka vašich známých. Co teď? Celou situaci neustále převracíte zleva doprava a shora dolů, a stále nevíte, co dělat.

Jestli jí to řeknete, zničíte tím nejen jejich vztah, ale možná taky ten váš. A jestli ne a ona to časem zjistí, může se stát v podstatě to samé. Takže co teď?

Jak mluvit o věcech, o nichž se mlčí?

Je to nejen citlivé téma, ale v podstatě tabu. Psychologové radí jednoznačně: mlčte! Vztah dvou lidí není vaše věc, ať se děje, co se děje. A to ani v případě nejlepší kamarádky. Ale vy si stále nejste jistá…

Přemýšlejte, bez emocí, jaký má kamarádka vlastně vztah. Je spokojená, partner je k ní pozorný, stará se i o jejich děti, jsou v podstatě šťastní, „jen“ si prostě našel milenku? Nic neříkejte. Mohla byste zničit v podstatě fungující vztah a nakonec by se vše obrátilo proti vám. Pokud je jejich vztah relativně bez problémů, stejně by vám ani nevěřila.

Ještě jiná situace je, pokud to byl navíc jen „úlet“ na jednu noc. To ani na chvilku nepřemýšlejte, že jí něco řeknete. Jen tak přivodíte bolest spoustě lidem. Ne, vy jste jej samozřejmě do cizí postele nenatlačila, ale na druhou stranu, kdo vám dal právo rozhodnout o tak závažné věci?

Budete ta, co pohřbí jejich vztah?

Jiná situace je, když je vaše kamarádka v nefunkčním vztahu, v němž setrvává už jen ze setrvačnosti nebo kvůli dětem. Pokud je ve skutečnosti nešťastná, jen si to nechce pořád přiznat nebo má dokonce podezření, že ji partner podvádí. V tomto případě můžete přemýšlet, že jí něco naznačíte. Ale ne přímo, musíte být opatrná a našlapovat velmi zlehka. Nesmíte na ni vybafnout celou pravdu a už vůbec ne žádné podrobnosti! Zkuste se jí zeptat, jen tak hypoteticky, po pár sklenkách vína, jaký má ona názor na nevěru a co by udělala, kdyby se o ní dozvěděla… Pokud se začne rozhovor stáčet nepříjemným směrem, můžete vždy říct, že vás jen zajímal její názor.

Stůjte si za svým

Je jen na vás, jak se rozhodnete. Nikdo vám taky neřekne, jestli jste neměla raději mlčet. Jestli bylo vaše rozhodnutí správné. Ale taky pak už nemůžete vzít nic zpět. Uvědomte si, že jakmile vyslovíte tu bolestivou pravdu, není cesty zpět a bolest, kterou tím nastartujete, ponesete jen těžce.
Na druhou stranu, někdy to může být vysvobození. Pokud je vaše přítelkyně neustále u lékaře s nevysvětlitelnými gynekologickými potížemi, partner jí nedává peníze… pak se dá pochopit, že jí vše řeknete.

Rozhodnutí je jen na vás. Stejně tak i tíha svědomí, kterou si ponesete v obou případech. Ať se rozhodnete mlčet nebo vše říct.

Zdroj: wanda.sk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat