Jak ve vztahu neztratit své vlastní JÁ

26.02.2016 | Vztahy

Občas se stane, že ze samé lásky k druhému člověku úplně zapomeneme na své vlastní potřeby a touhy a soustředíme se jen a jen na štěstí toho druhého. I když se to zpočátku může zdát jako dobrá strategie, dříve či později se vám může nepěkně vymstít.

Proč? Protože kvůli partnerovi zcela ztratíte sebe sama. A to může vyústit ve dva nepříjemné konce – začnete být ve vztahu nespokojená (protože už to nejste vy), případně váš partner zjistí, že se vlastně zamiloval do někoho, kým jste kdysi byla a koho už teď jen vzdáleně připomínáte.

Jak tedy neztratit sebe sama a nakonec i vztah?

1. Na prvním místě jste pořád vy

Možná to zní sobecky, ale není. I ve vztahu máte právo na to, abyste se soustředila v první řadě na své sny, touhy a zájmy. Svého partnera samozřejmě budete podporovat v jeho cílech a snech, ale neznamená to, že byste je měla zcela převzít za své a upřednostnit před těmi svými.

2. Rezervujte si čas sama pro sebe

Je rozhodně důležité, abyste s partnerem trávili co nejvíce času spolu. Ale to neznamená, že si máte rezervovat pro společné aktivity veškerý svůj volný čas. Věnujte se svým zájmům, svým přátelům, svým oblíbeným aktivitám. Uvidíte, že i váš partner ocení, že má čas na své koníčky apod.

3. Naučte se/ho kompromisům

Pamatujte, že jste ve vztahu dva rovnocenní partneři – a to znamená, že máte stejná práva a povinnosti. Nemůžete to být pořád vy, kdo bude partnerovi ustupovat, kdo se bude přizpůsobovat. Naučte se prosazovat svoje zájmy, respektive naučte se kompromisům. Jinak nebudete šťastná!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat