Ženatí muži jsou štíhlejší. Čím to je?

26.09.2016 | Vztahy

Mužům manželství prospívá. Ačkoli se občas říká, že muži po vstupu do manželství ztatíkovatí, protože přiberou a přestanou dbát o svůj zevnějšek, ve srovnání s nezadanými jedinci jsou štíhlejší. Podle japonských vědců prospívá manželství či dlouhodobý vztah mužům více než ženám, alespoň v tomto ohledu. Ženy totiž o své zdraví většinou dbají lépe, i když partnera nemají.

„Ženatí muži ve srovnání s těmi svobodnými a nezadanými trpí vzácněji metabolickým syndromem – kombinací diabetu, vysokého krevního tlaku a obezity. Ačkoli u žen to samé neplatí,“ tvrdí vědci z Jokohamské univerzity.

„Naše objevy dokazují, že muži jsou v manželství či dlouhodobém vztahu ohroženi nadváhou a obezitou o padesát procent méně, platí to zvláště mezi pacienty s diabetem typu 2,“ tvrdí doktor Jošinobu Kondo z Jokohamy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat