Ničí vám chrápání spánek i vztah? Tipy, které vás zachrání

18.11.2019 | Vztahy

Chrápání. Týká se žen i mužů a je nepříjemností, která je součástí mnoha českých ložnic. Pokud není chrápání způsobené vysloveně nějakou patologií (tedy projevem nemoci), je možné se ho v řadě případů zbavit. Jak?

Zkuste některý z následujících tipů. Odměnou vám i vašemu partnerovi či partnerce může být klidná noc plná ticha a osvěžujícího spánku.

Tip č. 1: Horká sprcha

Často za chrápáním stojí ucpaný nos a suché sliznice. Horká sprcha je pomůže zvlhčit a uvolnit nos. Když to navíc spojíte s vypláchnutím nosu mořskou vodou (seženete ji v lékárně, ale i některých drogeriích), úspěch je zaručen.

Tip č. 2: Změna polohy

Nejčastěji chrápou lidé, kteří spí na zádech. Tak se zkuste naučit spát v jiné poloze. Nejlépe na boku.

Tip č. 3: Hydratace

Pro prevenci chrápání je velmi důležitá hydratace. Pijte celý den dostatek vody – nebudete trpět vysušenými sliznicemi, jež chrápání podporují.

Tip č. 4: Kamarádka prachovka

Velmi často přispívá k chrápání prašné prostředí v ložnici. Prach je jedním z největších alergenů, navíc umí podráždit sliznice i těm, kteří alergici nejsou. Takže si připravte prachovku a pořádně ložnici vysmyčte.

Tip č. 5: Sklenička na dobrou noc?

Vyhněte se před spaním konzumaci alkoholu. V jeho důsledku totiž dojde k uvolnění svalů krku a dalších, a tak se zvyšuje riziko, že celou noc prochrápete.

Tip č. 6: Zvlhčovač vzduchu

Můžete zkusit investovat do zvlhčovače vzduchu – nemusíte kupovat hned velké přístroje, existují zvlhčovače, které se vejdou i na noční stolek.

Tip č. 7: Rada lékaře

Když žádné postupy nezaberou, vyhledejte lékaře. Nevěřte tomu, že chrápání se nedá řešit! Dá, dnešní lékařská věda si dokáže poradit i s ním. Tak toho využijte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat