8 zlozvyků, které ničí váš vztah

20.11.2016 | Vztahy

Žádný vztah není dokonalý, to je jasné. Ovšem někdy za jeho potížemi stojíme sami, aniž bychom si to uvědomovali. Na které (zlo)zvyky si dát pozor především?

Tak například svému vztahu nepomůžete, pokud…

...se budete snažit partnera/partnerku změnit k obrazu svému.

Jedna věc je snažit se naučit ho, že je dobré dávat nádobí do myčky, druhá věc je snažit se změnit jeho osobnost. Z introverta nikdy nebude hvězda velkých společenských událostí apod. Pokusy o takové „proměny“ nikdy nekončí dobře.

...kritizujete jeho/její rodinu.

To si můžete stokrát říkat, jak vás tchyně či tchán rozčiluje, ale před partnerem/partnerkou své pocity zas tak často neventilujte (samozřejmě pokud se nejedná o nic vážného). Neustálé kritizování a poukazování na chyby jeho/jejích rodinných příslušníků je cestou do pekel. Ani vám by se to jistě nelíbilo!

...se hádáte na veřejnosti.

Hádky se vyskytují v každém vztahu, i v tom nejšťastnějším. Ovšem partneři by měli vědět, jak se hádat. Pokud se do sebe pustíte například v restauraci nebo na nákupech, gratulujeme, zvolili jste asi nejhorší možnost. Pachuť z takové hádky zůstává dlouho (a to nemluvíme o tom, do jakých rozpaků přivedete nejen sebe, ale i všechny přítomné okolo).

...se sporům vyhýbáte.

A máme tu druhý extrém. Tím, že budete předstírat, že žádné potíže nemáte, je nevyřešíte, naopak! Takže i když se vám třeba nechce, je dobré jednou za čas nějaké nepříjemné téma, jež vás trápí, pěkně probrat. Ano, může to skončit hádkou. Ale to není žádná katastrofa!

...si neodpouštíte.

Jistě, občas nastanou situace, které je těžké jen tak překonat, ale u těch méně závažných je důležité, abyste se přes ně přenesli a odpustili si. Být několik dní uražení nic nevyřeší. Naopak může mít takové chování za následek frustraci druhého z partnerů a postupný konec vztahu.

...nerespektujete jeho/její soukromí.

Vztahy mají být založeny na vzájemné důvěře. A to znamená žádné „šmejdění“ v mobilech, e-mailových schránkách apod.

...přehnaně žárlíte.

S určitou formou žárlivosti se ve vztahu setká každý. Ovšem žárlivé scény a nedůvěra, podezírání a obviňování bez jakéhokoli důvodu, to je vždycky na pováženou. Určitě máte ve svém okolí případ, kdy žárlivost jednoho z partnerů přispěla k definitivnímu rozpadu vztahu. Tak pozor, aby se vás to také netýkalo!

...ho/ji neustále porovnáváte.

Každý člověk je jiný, a tak opravdu nemá cenu neustále partnera či partnerku srovnávat s někým z vaší minulosti. A to samé platí o porovnávání vašeho vztahu se vztahem vašich přátel. Tohle není soutěž, ale život! Tak si ho nekazte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat