Ničí váš vztah stres? Otestujte se v šesti krocích

31.12.2018 | Vztahy

Nejen před svátky se potýkáme se stresem, který náš život ovlivňuje víc, než jsme často ochotni si připustit. Ale co když stojí stres za hrozící rozpad vašeho vztahu?

Pokud na většinu následujících otázek odpovíte kladně, zamyslete se, zda není na čase zamyslet se nad tím, zda stresové situace zvládáte opravdu tak dobře, jak jste si až dosud mysleli.

Máte pocit, že už vůbec nemáte čas pro sebe?

Práce, děti, povinnosti doma… Všechny starosti se na vás jen sypou a vy vůbec nemáte čas se zastavit a věnovat pár minut jen a jen sobě. Ačkoli by se mohlo zdát, že plné odevzdání rodině a partnerovi/partnerce by mělo vztahu prospívat, opak je pravdou. Když si nevyhradíte chvíli na sebe, nebudete se sebou spokojení, což se odrazí i ve vašem partnerském vztahu. A rozhodně ne pozitivně!

Už si ani nepamatujete, kdy jste měli sex?

Protože kdo by měl na nějaké postelové hrátky ještě sílu a chuť, když jste pořád v jednom kole? Jenže sex je důležitou součástí každého vztahu – a pokud chybí kvůli stresu, není to dobré znamení…

Vlastně vás ani nezajímá, co partner/partnerka říká?

Ačkoli spolu mluvíte, vlastně se neposloucháte, protože nač si ještě přidávat další starosti, které se vás tak úplně netýkají? Komunikace, a tedy výměna informací a naslouchání, jsou však ve vztahu klíčové. Pokud u vás kvůli stresu selhávají, je to cesta do pekel.

Trávíte mnohem více času s jinými než s partnerem/partnerkou?

Kolik času jste si věnovali navzájem za poslední týden? A kolik vašeho času pro sebe „ukořistily“ děti? Kolik přátelé nebo rodiče? Pokud je partner/partnerka na seznamu až jako poslední, vztahu dvakrát neprospějete.

Radši zkontrolujete Facebook, než byste si s partnerem/partnerkou povídali?

Máte chvilku volného času, ale nevěnujete ji ani sobě, ani svému protějšku. Namísto toho sednete k počítači (vezmete do ruky telefon/tablet) a podíváte se, co je nového ve virtuálním světě sociálních sítí. Jestli to není znamení, že se blíží krize, tak už máloco…

Rozčilují vás na druhém maličkosti?

Třeba že partner/partnerka třikrát za sebou kýchne, že v noci chrápe (ačkoli to už víte, co ho/ji znáte), zkrátka vás dokáží vytočit úplné malichernosti, jichž byste si nikdy předtím nevšimli. To je jasná známka toho, že na vás stres útočí víc, než byste si mysleli. A že se odráží i na vašem vztahu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat