5 faktů o nevěře. Tohle vás připraví o iluze

27.05.2011 | Vztahy

Nevinný flirt občas vůbec nemusí být tak nevinný, jak by se mohlo zdát. V poměrně velkém počtu případů totiž vyústí v nevěru. Co ještě možná o nevěře nevíte?

Populární německý psycholog Ragnar Beer inicioval výzkum, jehož se zúčastnilo 2600 lidí, kteří se přiznali, že již někdy podvedli svého dlouhodobého partnera či partnerku.

A výsledky ho poněkud překvapily – drtivá většina (více než 80 % respondentů) uvedla, že v době, kdy svého partnera podváděla, ho i milovala.

1.    Nejde o jednu noc…

Dalším překvapivým faktem bylo zboření mýtu o tom, že nevěra je většinou takový úlet na jednu noc. Takového „omylu“ se totiž dopustilo pouze 12 % žen a 15 % mužů. Téměř 60 % nevěrníků a nevěrnic totiž uvedlo, že jejich „aférka“ trvala déle než měsíc, u mnohých i déle než půl roku.

2.    Pokračování příště

Když to člověk zkusí jednou, zkusí to i podruhé. Tak tohle – v tomto případě poněkud smutné – pravidlo platí i u nevěry. Jen 49 % nevěrných mužů a 55 % nevěrných žen uvedlo, že partnera podvedli jen jedinkrát.

3.    Proč podvádíme

A důvody nevěry? V drtivé většina nuda a také neuspokojivý sexuální život s partnerem spojený s neschopností mluvit společně o problémech v sexu. To dokládá i statistika – 31 % podvádějících žen a 25 % podvádějících mužů totiž tvrdilo, že si přáli se svými protějšky hovořit o sexu a svých přáních v této oblasti. Na druhou stranu, jen 27 % nevěrnic a 17 % nevěrníků bylo schopných říci, co se při milování líbí jejich partnerům.

4.    Kdo nás prozradí

Na tuto otázku je překvapivě jednoduchá odpověď – nikdo. 44 % klamaných mužů a 47 % klamaných žen totiž nevěru partnera odhalí samo. A co víc, 30 % mužů a 24 % žen se k nevěře přizná svému protějšku dobrovolně. Jen 3 % mužů a 6 % žen o nevěře jejich partnera řekne nějaká „hodná“ třetí osoba a 21 % mužů, respektive 19 % žen jejich partneři při nehodě přistihnou.

5.    Zapomenuto, odpuštěno?

Zapomenout na nevěru partnera lze snad jen v ideálním světě, řada lidí ji nedokáže nikdy odpustit. 43 % podváděných mužů a 61 % podváděných žen není schopno partnerovi odpustit románek s někým jiným minimálně po dobu půl roku. Navíc 11 % mužů a 20 % žen přiznalo, že měli během onoho zmíněného půlroku po odhalení partnerovy nevěry pocit, že se láska k jejich protějšku mění v nenávist.
TIP Bety: Podvedl vás partner, máte tušení, že má milenku? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo mu odpustit? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru - speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat