Jaké muže chceme? Sebevědomé, co se nebojí projevit ženskost

18.12.2016 | Vztahy

Muži i ženy mají v sobě polaritu obou pohlaví. Jenže v minulosti se stalo jaksi kulturně méně přijatelné, aby muži svou ženskou stránku projevovali. Dnešní generace na problém pohlíží jinak a důkazem je konverzace tisíců žen na sociální síti Reddit. Ty totiž ve své většině tvrdí, že naopak hledají pro vztah muže, který se za své femininní vlastnosti – kupříkladu empatii či vlídnost – nestydí. Měli by být mužní, ale svou maskulinitu projevovat klidnou sebedůvěrou, nikoli agresivním machismem.

Je sice jasné, že uživatelky sítě Reddit, a zvláště ty, které se do debaty pustily, nejsou objektivním reprezentativním vzorkem, který by vyjadřoval hlas každé ženy, nicméně několik set odpovědí na téma vlastností mužů odhaluje, že jsou v názorech poměrně konzistentní.

Z analýzy odpovědí, kterou provedli britští sociologové, vyplývá, že velmi vysoko si stojí, když muž dokáže projevit svou ženskou stránku. Další velmi ceněnou vlastností mužů je to, že dokážou své sebevědomí projevovat klidným přístupem a inteligencí. Ženy si také poměrně váží mužů, které na ně netlačí sexuálně.

„Být inteligentní, ale nikoli domýšlivý a nabubřelý, je u muže ideál!“ míní uživatelky v diskusi na síti Reddit.

Po čem touží muži?

Obdobný průzkum, tentokrát ovšem zaměřený na muže, provedla nedávno jistá americká seznamka. A z výsledků vyplynulo, jaké vlastnosti by měla mít ideální žena.

1. Hravost

Říká se, že muži jsou věčnými kluky – a i když oni by to nejspíš nepřiznali, potvrdí to každá žena. A tak není divu, že muži milují, pokud v sobě i partnerka skrývá kousek dítěte. Hravost (ale pozor, neplést s dětinskostí!) je pro vztah velká deviza.

2. Nezávislost

Ano, muži milují, pokud je jejich partnerka potřebuje a oni ji mohou ochraňovat. Ale rozhodně jim neimponuje závislost ženy na muži. Naopak ocení, když si žena nechá své koníčky, práci, svůj pohled na svět…

3. Citová vyspělost

Žena, která ovládá své emoce, ale neskrývá je a umí s nimi pracovat, to je mužský sen. Drama, hysterie, hlasité scény apod. nejsou něčím, co muži umějí zpracovat a co ve svém životě chtějí.

4. Přitažlivost

Nemá cenu nic předstírat – pokud mezi partnery nefunguje přitažlivost a vášeň, nebude mít jejich vztah dlouhého trvání (nebo nebude příliš šťastný).






Celkem 11 komentářů

Milan
16.12.2021
segfault
21.12.2016
ovace
20.12.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat