Ženy rozčílí snahy o uklidnění i kompliment týkající se věku

06.04.2017 | Vztahy

Naši milí partneři to s námi myslí většinou dobře. Ovšem i při takové péči a při všem snažení nás občas dovedou pořádně vytočit. Nezřídka i zcela „neškodnými frázemi“. Které nás zaručeně dostanou do varu?

Milí pánové, následující věty nám raději neříkejte, nebo pouze v „bezpečných“ situacích.

„Hlavně se, prosím tě, uklidni…“

Ve vyhrocených situacích není lepší způsob, jak přilít olej do ohně. I když to můžete myslet sebelíp, nikdy vaše přání nevyzní tak, abychom si nepřipadaly jako peskované malé děti, co neudrží nervy na uzdě.

„Dneska vypadáš nějak unaveně.“

Páni, vážně? A čím to asi tak může být? Co třeba tím, že jsem celý den v práci, pak běžím pro děti do školy, mezi vařením dodělávám s dětmi úkoly a snažím se nenechat domácnost v naprostém chaosu… Taková nevinná věta se může během chvilky přeměnit v hádku o to, kdo se jak podílí na běžném chodu domácnosti.

„Vypadáš skvěle, nezhubla jsi?“

Uf, jasně, že víme, že je to kompliment, ale v překladu slyšíme něco ve smyslu: „Konečně vypadáš k světu, když jsi zhubla.“ Opravdu se chcete pouštět na tak tenký led?

„Na svůj věk vypadáš skvěle!“

Zajímavé je, že tohle často říkají ženě i muži, kteří ji vidí poprvé v životě. A jinými slovy se diví, že někdo v tak vysokém věku ještě může vypadat tak zachovale. To není zrovna kompliment, který chceme slyšet. Jedinou výjimkou mohou být osmdesátileté babičky, které tím nejspíš opravdu potěšíte.

„To já bych nikdy (doplňte dle potřeby či zkušenosti).“

Každý dělá chyby, ovšem poměřovat je mezi sebou, to je trochu rána pod pás. Navíc takovouto poznámkou nás v našem pochybení pěkně vykoupete. „Vidíš, jak jsi neschopná, to já bych nikdy neudělal!“

„Proč musíš vždycky (doplňte)?“

To samé v bledě modrém. Upozorňování na chyby, i kdyby byly opakované (jakože se nikdy nedějí „vždycky“), se dá provést i o něco citlivěji, nemyslíte? Mimochodem, abychom byly spravedlivé, velmi oblíbená „ženská varianta“ tohoto výroku, kterou s oblibou používáme při komunikaci s partnerem, zní: „Když ty nikdy (doplňte).“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat