Páry žijící na hromádce si věří 2,5krát méně než manželé

31.03.2017 | Vztahy

Samozřejmě, existují páry žijící na hromádce celý život, které se nikdy nepodvedly. A pak jsou tu manželské dvojice, mezi nimiž o důvěře a věrnosti nemůže být řeč. Ale podle skotských psychologů status manželství působí aspoň psychologicky. Dvojice žijící na hromádce se totiž 2,5krát více trápí nedůvěrou a pochybnostmi o partnerovi.

Z průzkumu u pěti tisíc osob vyplývá, že každý šestý člověk žijící s partnerem na hromádce si není jistý věrností svého protějšku a vyvolává to v něm stres.

Manželské páry si stejně jako ty žijící společně bez posvěcení svazku státem cení nejvíce komunikace, důvěry a oddanosti. Míra pochybností mezi nemanželskými dvojicemi je ale 2,5krát vyšší než mezi manželi.

Sedmašedesát procent lidí považuje důvěru v partnera za nejpodstatnější, dvaapadesát procent si cení nejvíce komunikace a sedmatřicet procent považuje za velmi důležitý také vzájemný závazek a oddanost. Jen devatenáct procent považuje za nejpodstatnější věrnost, třináct procent dobrý sexuální život a dvanáct procent hezký zevnějšek partnera.

„Naprosto podporujeme manželství u osob, které se pro něj rozhodnou svobodně, ale myslíme si, že i jiné formy vztahu můžou být milující a oddané sobě. Podle našeho výzkumu stále platí, že kvalita vztahu je pro jeho trvání důležitější než pouhý status,“ uvedl Chris Sherwood ze společnosti Relate, která výzkum provedla.

Kdy začneme podvádět?

Je samozřejmě jasné, že samotné manželství ještě není zárukou věrnosti obou partnerů. Osttaně to ukazuje i míra rozvodovosti, která je stále poměrně vysoká a za kterou nevěra do značné míry stojí. A jak se zdá, začínají manželé a manželky s nevěrou poměrně brzy po svatbě!

Vyplývá to z průzkumu seznamky Saphrina, která zprostředkovává kontakty ženatých a vdaných za účelem nemanželského sexu. Sedmadvacet procent z členské základny zahnulo už do dvou let po svatbě, šestatřicet procent mezi třetím a pátým rokem po svatbě.

A důvod? Nejčastěji neuspokojující sexuální život v manželství, ten zmínilo sedmadvacet procent členů seznamky. Následuje příliš velké libido ve srovnání s partnerovým (čtrnáct procent) a odmítnutí ze strany partnera (devět procent). Stejný počet lidí zahýbá kvůli fetiši, který manželé odmítají.

Současné průzkumy také naznačují, že podvádění je přijatelnější pro lidi po čtyřicítce. Hovoří o něm jako o běžné věci dvakrát častěji než mladší ročníky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat