Neomlouvejte se! Aneb kvůli čemu nemít ve vztahu černé svědomí

02.09.2011 | Vztahy

Ve vztahu se poměrně často stává, že se za něco omlouváme a cítíme se špatně. Zvláště v hádkách, kdy nám partner (ale děláme to i my) tak nějak vnutí pocit, že jsme ty nejhorší na světě. Nenechte si takový názor vnutit, a už vůbec ne v následujících případech!

Přestat být tím, kým jste, je ta největší chyba, které se můžete dopustit. Přece nemůžete změnit svou osobnost jen proto, aby se váš partner cítil dobře! Vy máte stejnou hodnotu jako on a stejné právo být sama sebou. A za následující věci se rozhodně nestyďte!

1.    Jste upřímná

Ano, některým lidem může být hodně nepříjemné slyšet o sobě ne zcela pozitivní věci. Ale proč neustále lhát? Ano, pravda někdy bolí, ale upřímnost je v drtivé většině případů to nejlepší, čeho se můžete držet. Takže si přestaňte vymýšlet jen proto, abyste udržela partnera za všech okolností šťastného (zvláště když vy sama z toho tak úplně šťastná nejste). Pamatujte, že platí, že je lepší znát pravdu než žít ve lži. Pro obě strany.

2.    Bavíte se

Na rozdíl od své drahé polovičky ráda vyrážíte za zábavou, nebo třeba jen při oblíbené melodii linoucí se z rádia začnete poskakovat po pokoji? No a co? Nenechte si namluvit, že je na tom něco špatného. Copak tím někomu ubližujete? Spíše ublížíte sama sobě (a postupem času se to podepíše i na vašem vztahu), když si budete tyhle drobné radosti odpírat.

3.    Jste úspěšná

Že jste v některých oblastech lepší než váš partner, není nic, co byste měla skrývat nebo se za to stydět! Naopak, váš partner by měl být šťastný s vámi, a pokud není, něco je v nepořádku. Nemá příliš cenu obklopovat se lidmi, kteří váš srážejí a nepřejí vám úspěch.

4.    Máte takové přátele, jaké máte

Vaši přátelé o vás hodně napovídají, ale rozhodně to neznamená, že jsou vlastně stejné typy osobností jako vy. Naopak. Určitě máte mezi svými přáteli spoustu různých osobností, a tak je jasné, že si nemusejí s každým „sednout“. Je tedy dost pravděpodobné, že z některých nebude nadšený ani váš partner. To ale rozhodně není důvod se s nimi rozloučit ani se kvůli tomu cítit špatně! Vždyť váš protějšek má jistě také ve svém okolí typy lidí, které zrovna „nemusíte“. Za své přátele se rozhodně nestyďte ani neomlouvejte!

NEPŘEHLÉDNĚTE: 5 největších mýtů o mužích

5.    Ráda děláte nejrůznější věci

Ráda nakupujete, procházíte nákupní centra, ráda zajdete s kamarádkami na kafe, procházíte se v parku, chodíte načerpat sílu do přírody, ráda si vyjedete sama vyčistit hlavu na kole nebo se zavřete v pokoji s oblíbenou knihou a cédéčkem. Tak ať. Každý máme rád něco jiného a jinak relaxujeme. Že se zrovna v tomhle s partnerem neshodnete, přece není žádná katastrofa! A rozhodně to není důvod se některých aktivit vzdávat. Ani se nemusíte snažit násilně do nich partnera nutit. Ovšem mělo by to platit i obráceně.

6.    Občas říkáte NE

Často se snažíme druhého za každou cenu potěšit, a tak neodmítneme žádnou jeho prosbu, protože se bojíme, že bychom mu ublížili. Pokud ale cítíte, že splnění požadavku druhého by mohlo nějak ublížit vám, je načase říci NE. To z vás rozhodně nečiní bezohlednou a sobeckou osobu. Prostě pomůžete příště, až to bude ve vašich silách.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat