5 největších mýtů o mužích

05.12.2010 | Sex a vztahy

„Je to jenom chlap.“ „No jo, co bych mohla od chlapa čekat.“ Mnoho podobných vět denně říkáme i slýcháme kolem sebe. Ale i přesto lze říci, že mají bezesporu i dobré vlastnosti. Mnoho věcí, které se o nich říká, jsme přijaly za své, aniž bychom se zamyslely, zda to tak opravdu je.

Netolerantní, sobečtí, egoističtí, nevěrní, neromantičtí….. určitě byste přišly na mnoho dalších špatných mužských vlastností. Ano, může to tak i být, ale ruku na srdce. Dnešní muži jsou k ženám mnohem citlivější a pozornější, než generace našich otců. Pořád je však kolem nich mnoho mýtů. Tady je pět nejčastějších.

 

 

 

Muži nedokážou být věrní

Není to tak jednoduché. Většina mužů řeší nevěrou nespokojenost s vlastním životem či vztahem. Teprve když začnou mít pocit, že jsou nemilovaní, nedocenění či opomíjení, začnou se poohlížet jinde. Neznamená to, že by žena měla dělat vše proto, aby byl její manžel spokojený, ale je důležité mít na paměti, že na vztahu je potřeba pořád pracovat. A hlavně spolu neustále komunikovat.

Petra, 32 let: „Myslela jsem si, že je naše manželství v pořádku. Měli jsme sice i neshody a hádky, ale byla jsem přesvědčená, že spolu vše zvládneme. Zjištění, že má manžel milenku, byl pro mě šok. Po čase, když odezněly největší emoce, jsem si musela přiznat, že naše manželství bylo v troskách, jen jsem to nechtěla vidět.“


Jste sami, i přesto že máte v srdci tolik místa?
Pomohu vám ho zaplnit! Kartářka Lucie

Muži nedokážou být romantičtí

I tento mýtus plyne z rozdílných mužů i žen. Ženy potřebují o věcech mluvit stále dokola. Muži řeknou něco jednou a pak už to berou jako hotovou věc. Bohužel to tak i v otázkách lásky. Prostě jednou vyjádří své city a touhu žít s vámi a mají to za dané. Nevidí důvod to donekonečna opakovat.

Ve skutečnosti jsou to muži, kdo se často bezhlavě zamilují, podle psychologů mnohem rychleji, než ženy. Také mezi přáteli hovoří o svém protějšku mnohem lépe, než ženy. No jen buďme upřímné, kolikrát toho svého na dámské jízdě chválíte?

Po rozchodu jsou v pohodě

Někdo pláče „nahlas“, někdo „potichu“. Ženy potřebují o svém zármutku hovořit a ventilovat ho, aby se z něj dostaly, muži nikoli. Ti trpí potichu a o samotě. Zřejmě proto to pak navenek vypadá, že jim je jedno, že je partnerka opustila.

A že si pak dokážou hned zajít do baru a balit ostatní ženy? To si prostě jen potřebují zvednout sebevědomí. Ale rozhodně se po rozchodu cítí osaměle a opuštěně.

TIP Bety: Podvedl vás partner? Napište nám svůj příběh. Každých 14 dní vybereme jeden příběh, který získá odměnu 1000 Kč. Jako bonus se k vašemu životnímu příběhu vyjádří i naše kartářka a numeroložka Terezie, která se osobním výkladům věnuje už 10 let.

Nechtějí se vázat

Asi tomu nebudete věřit, ale starých mládenců je mnohem méně, než žen, žijících single. Stejně tak po rozvodu se muži znovu žení mnohem častěji, než jejich bývalé partnerky.

Tento mýtus zřejmě vznikl proto, že biologické hodiny žen začínají tikat mnohem dříve, než mužské. Ženy začínají myslet na zakládání rodiny už někdy okolo pětadvaceti, jejich protějšky zhruba tak o deset let později. Neznamená to, že by se nechtěli vázat, ale necítí se ještě dostatečně zralí.

Na prvním místě je u nich práce, teprve pak rodina

Podle mnoha výzkumů je pro muže rodina na prvním místě. Muži cítí povinnost ji finančně zajistit. Proto může vypadat, že je pro ně práce nejdůležitější, ale není to tak. Mají prostě na sebe i na život vysoké nároky. Proto tráví v práci mnohem víc času, než by si sami přáli. Chtějí být dokonalí ve všech svých rolích, v práci, jako manželé i v roli otce.


Miluje vás?
Povím vám, zda jsou vaše city opětovány! Kartářka Terezie






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat