Čekáte muže jako z hollywoodského filmu? Budete zklamaná!

30.11.2010 | Sex a vztahy

Jsem šťastná, nebo ne? Je můj partner ten pravý? Nečeká na mě někde princ a bílém koni? Odpovědi nehledejte ani u kamarádek, ani v romantických filmech. Realita je totiž úplně jiná. Nenechte se jimi balamutit.

Krásný, ohleduplný, pozorný. Snídani nosí do postele, o ruku vás požádá na romantickém výletě tím nejúžasnějším způsobem, vždy ví, co cítíte a trávíte hodiny úžasnými rozhovory při svíčkách.

Takhle nějak prezentují vztah romantické filmy. Nejen, že to v žádném případě neodpovídá realitě, ale už jste viděla nějaký romantický film o manželství po patnácti letech?

Milan, 43 let: „Moje žena neustále sleduje romantické filmy a pak má pocit, že náš život nestojí za nic. Pořád mi vyčítá, že nejsem dost romantický, neříkám jí neustále, jak moc ji miluji, nenosím květiny, neděláme si romantické večeře… Copak jsou romantické filmy reálné? Takhle to přece v životě nechodí.“

Přesně tak. Jsou to pohádky pro dospělé a je potřeba je takto brát. S realitou mají pramálo společného. Pokud žena podlehne představě, že tak to v životě chodí, že jedině takový muž je pro ni ten správný, čeká ji buď život plný zklamání, nebo doživotní čekání na prince na bílém koni.


Hodíte se k sobě?
Sestavím vám partnerský horoskop! Astroložka Stela

Neporovnávejte

Je chyba porovnávat vlastní vztah s těmi okolo. A to na obě strany, vždy najdete kole sebe vztahy, které se vám budou zdát mnohem harmoničtější a naopak i ty, oproti nimž je ten váš úplná idyla. Ale realita je vždy jiná. Kdybyste věděla, jak to u nich opravdu chodí, asi byste se divila.

Jana, 32 let: Když jsem s manželem procházela obdobím po jeho nevěře, záviděla jsem lidem, kteří si tím neprošli. Zvlášť jedna moje kamarádka vypadala, že má ideální manželství. Jak já jsem jí záviděla, že neprožívá takovou bolest, jako já. Časem jsem zjistila, že je její manžel tyran, který ji psychicky terorizuje. A že neprožívá ideální manželství, ale peklo. Vztahy vypadají zvenčí úplně jinak, než uvnitř.“

Platí to i obráceně. Pokud si budete říkat, že vy jste na tom ještě dobře, protože sousedku její muž mlátí a nedává jí peníze, nikdy nebudete opravdu šťastná. Nebudete žít, ale přežívat.

Dejte na své pocity

Nejdůležitější je si udělat pořádek sama v sobě. Přemýšlet, jestli jste ve vztahu šťastná, a pokud ne, pokusit se to změnit. Promluvit si s partnerem a snažit se najít kompromis, který bude vyhovovat oběma. Vztah, kdy jeden má jen požadavky a druhý se je snaží plnit nefunguje. A šťastný v něm není nikdo.

Jana, 36 let: „ Můj manžel byl pořád s něčím nespokojený. A já jsem se neustále snažila jej udělat šťastným. Jeho požadavky se ale stupňovaly. Až jsem skončila vyčerpaná u psychiatra. Tam jsem po terapiích dospěla k poznání, že člověka nemůžete udělat šťastným. Buď šťastný je, nebo není. A já na tom nemůžu nic změnit. Byla to obrovská úleva.“

Přehnaná očekávání

Muži jako ve filmu prostě neexistují. Pokud něco chcete či potřebujete, oni to nevycítí, musíte jim to říct. Oni nejsou neotesaní, nebo hloupí, prostě jen myslí jinak.

Takže milé dámy, pokud máte doma muže, který vám sice nenosí denně květiny, snídani do postele a neustále vám neopakuje, jak vás miluje, ale na druhou stranu vás nikdy nenechá ve štychu, je vám oporou a pomáhá vám, máte štěstí. Princové totiž neexistují. Chorobné romantičky budou jistě oponovat, ale upřímně, kolik z nich je šťastně vdaných?


Váš osobní horoskop na rok 2011! Profesionální astroložka Anna!






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat