Proč ženy milují vegetariány? Voní jim více než milovníci masa

02.11.2017 | Vztahy

Nejen vzhled či charisma hraje při seznamování prim. Důležité jsou i tělesné pachy! Vlastně zvlášť kvůli nim jsou někteří muži v nevýhodě. Kteří? Ti, co jedí maso!

Herci Joaquin Phoenix či Liam Hemsworth, hudebník Moby. To je jen zlomek slavných mužských jmen, která se spojují s vegetariánstvím. Podle některých žen jsou sexy – a to nejen pro svoji slávu, postavu nebo umění. Teď se totiž ukázalo, že ženy dávají přednost vůni mužů, kteří jedí hodně zeleniny!

Podle studie oddělení psychologie na australské univerzitě Macquarie v Sydney, dámy při sbližování preferují tělesný zápach mužů, jejich jídelníček bohatě zahrnuje ovoce a zeleninu. Tak to je pro některé masožravce zklamání! A jak se na něco takového vůbec přišlo?

Pojď blíž…

Dobrovolníci byli rozděleni do dvou skupin, z nichž jedna jedla maso, druhá ovoce a zeleninu. Muži pak byli požádáni, aby si po cvičení sundali trička. K těm pak ženy čichaly a hodnotily, jak moc se jim líbí to, co mají pod nosem. Vegetariáni, jejichž pot byl označen za květinový, ovocný a sladký, z tohoto experimentu vyšli o dost lépe, což výzkumníci přikládají faktu, že lidé, kteří jedí větší množství ovoce a zeleniny, mají více karotenoidů v kůži.

Mimochodem, celá skupina karotenoidů má vysokou schopnost vychytávat volné kyslíkové radikály. Pomáhá uchovávat zdravou kůži, sliznice, imunitu, prostatu, ženské reprodukční orgány, srdce, cévy a oči. Vypadá to na bod k dobru pro „kytkožrouty“, jak se někdy familiárně vegetariánům říká. Možná by stálo za pokus vyzkoušet takový malý experiment.

Minimálně sedm dní půstu

Pokud si tuto teorii o vonícím pachu chcete ověřit na vlastní kůži, nezbývá než přejít k praxi. Požádejte partnera, zda by ze svého jídelníčku na týden vynechal veškeré maso. A uvidíte, jestli to sedí, respektive jestli se pro vás stane atraktivnější…. (Nutno však říct, že vegetariánství a veganství je čistě věc osobní volby.)

Ti, kdo se tak rozhodnou, většinou sníží svoji hmotnost už jen proto, že rostlinná strava je bohatá na celozrnné potraviny, zeleninu a ovoce, což jsou neskutečně bohaté zdroje vlákniny. (Ta byla vždy pozitivně spojována s nižším indexem tělesné hmoty. Navíc rostlinné potraviny jsou bohatší na výživu a chudší na kalorie.)

Podle studie z roku 2007 vydané v časopise Obezita lidé, kteří nejedí maso, v průměru zhubnou o 2 kila, zatímco vegani ještě o půl kilogramu více. Možná i to přispívá k atraktivitě u druhého pohlaví. Kdoví…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat