Jednoduché způsoby, jak okamžitě vylepšit svůj vztah

02.11.2017 | Vztahy

Nejste spokojení s tím, jak to teď u vás doma vypadá? Tak přesně pro vás mají vztahoví odborníci jasný vzkaz – uvařte tomu svému kávu a ještě před večeří ho požádejte o tanec. Když si navíc vypnete mobil a půjdete spát společně, krize i ponorka se s vámi rozloučí!

Je váš vztah tak trochu v krizi? Nejste první ani poslední, koho po několika letech soužití něco takového potkalo. Pořád to však neznamená, že musíte jen tiše přihlížet a čekat na zázrak – nemuseli byste se ho dočkat. Jak do partnerství vrátit ztracenou jiskru, vášeň a romantiku? Zapomeňte na návštěvu manželské poradny, vezměte osud do svých rukou! S těmito trumfy rozhodně nešlápnete vedle…

Společné usínání jako nutnost

Máte pocit, že s vaší drahou polovičkou trávíte zoufale málo času? O důvod víc, proč chodit spát vždy ve stejnou dobu. Má to totiž své opodstatnění…

„Společné usínání může být jedinou příležitostí, jak být za celý den spolu o samotě. Je to ideální čas na důvěrné rozhovory, které posilují citové vazby i vzájemné souznění. Také to samozřejmě prohlubuje celkovou intimitu,“ nemůže si večerní čas vynachválit americký vztahový poradce, psychoterapeut a zároveň autor úspěšné knihy o lásce Barton Goldsmith. No vida, takže takhle se na to musí!

Káva, ta prolomí ledy

Že náklonnost se projevuje jen velkými gesty? Opak je pravdou, někdy i maličkosti sklízí úspěchy – jen tomu málokdo věří.

Něco tak jednoduchého, jako je nabídnout svému partnerovi kávu po ránu, může skutečně zlepšit manželství. Vždyť přesně tyto drobné skutky jsou předpokladem spokojeného páru, v němž se oba účastníci cítí docenění a výjimeční,“ vysvětluje další vztahová expertka a uznávaná „láskoložka“ Terri Orbuch z amerického Michiganu. Odbornice si je jistá, že časté projevy pozornosti jsou zárukou harmonie, kterou jen tak něco nenaruší.

Tanec před večeří? Chytrý tah

Závěry výzkumu zveřejněného v časopise Journal of Personality and Social Psychology uvádějí, že páry, které se nebojí zkoušet nové věci, mají kvalitnější vztahy. Co to znamená? Nebojte, nemusíte se pouštět do extrémních adrenalinových sportů, ani chodit po rozžhavených uhlících. Co takhle před večeří vyzvat svého milého k tanci, nebo ho zapojit do přípravy jídla? To jsou podle výše zmíněné specialistky ideální aktivity, které ze svazku vyženou nudu i stereotyp. Co bude dnes dobrého, že by domácí sushi?

Vypínejte svůj mobil. Úplně

Býváte po večerech doslova přilepení ke svému chytrému smartphonu? Je nejvyšší čas se odlepit. Studie publikovaná v magazínu specializujícím se na počítače a lidské chování, která se zaměřila na soukromí několika tisíc žen, odhalila souvislost mezi nadměrným používáním mobilních telefonů a častými hádkami mezi partnery. Neriskujte tedy výměnu názorů a místo dotykového displeje raději stiskněte ruku osoby, která sedí vedle vás. Jistě to nezůstane bez pozitivní odezvy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat