Faktory, které často přispívají k rozvodu

11.11.2017 | Vztahy

Co nebo kdo vás může rozvést? Paradoxně například vaše vlastní dcera – tedy pokud se narodila jako prvorozená. Alespoň tak hovoří statistiky. A co dalšího přispívá k rozpadu vztahů?

Manželství je vždy spojeno s tvrdou prací, nicméně nyní se ukazuje, že existuje spousta překvapivých věcí, které jeho průběh a kvalitu mohou ještě víc ztížit. Odborníci na vztahy to nazývají „rizikovými faktory“, které přispívají k rozdělení páru. Které to jsou?

Vaši rodiče se rozvedli

Rozvod je častější u dětí rozvedených rodičů. „Hodně dosavadních vědeckých poznatků naznačuje, že pokud vidíte, jak vlastní rodiče prožívají rozvod, pravděpodobně se rozvedete taky,“ říká Jessica Salvatore, odborná asistentka psychologie na americké univerzitě Virginia Commonwealth.

Máte rozdílné alkoholové návyky

Pokud si s partnerem užíváte vína – společně, může se jednat o skvělé noci a báječné předehry, nicméně pokud jeden z partnerů pije a druhý ne, problémy jsou na cestě. Alespoň tak to tvrdí výzkumníci z univerzity v Buffalu, podle kterých se 45 až 55 % párů „s jedním pijákem“ rozvede ještě před desátým výročím vztahu.

Svatba přišla příliš brzy

Nejnovější statistiky zobrazují poněkud složitější obraz o ideálním věku vhodném pro manželství. Podle nejnovějších zjištění není radno uzavírat sňatek před 32. narozeninami.

Měli jste honosný den D

Stála vaše svatba okolo 400 tisíc korun? Peníze štěstí nezaručí. Soukromá vysoká škola Emory sídlící v Atlantě tvrdí, že se hlavně ženy rozvádějí v případě, pokud bylo do jejich svatby hojně investováno. Na druhou stranu páry, které neutratily více než 20 tisíc korun, spolu zůstávají dlouhá léta.

Dítě si pospíšilo

Podle údajů Ústředí pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) ženy, které otěhotní až osm měsíců po svatbě, jsou se svými partnery minimálně 15 let. To samé nemohou tvrdit ty, které se těhotné již vdávaly.

Vaše první dítě je dcera

Zní to sexisticky, ale prý je to tak. Pokud je vaším prvorozeným potomkem holčička, pravděpodobně se rozvedete. Na druhou stranu je zde výhoda ženského přežití. Studie z roku 2014, která byla uveřejněna v časopise Demography, naznačuje, že právě dívky mohou na rozdíl od chlapců přežít rizikové těhotenství.

Rozvod už znáte

Druhé nebo třetí manželství není odsouzeno k zániku, nicméně podle statistik platí, že kdo se rozvedl jednou, nemá problém udělat to znovu. Ale samozřejmě, někdy právě druhé či třetí manželství je to pravé. Záleží na okolnostech.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat