Jste zamilovaná? Zeptejte se svého vlatního těla

03.02.2018 | Vztahy

Většinou se samy sebe ptáme, jestli nás má muž po našem boku rád. Ovšem jsou i případy, kdy si nejsme jisté svými vlastními city. Jste do svého nového partnera zamilovaná? Místo citů zkuste jednou „prozkoumat“ své tělo. To vám totiž hodně napoví!

Jak se chová lidský organismus, pokud právě propadá lásce?

Prášky? Nepotřebuji

Tělo, které se opájí láskou, mnohem lépe zvládá bolest. Podle výzkumu Stanfordovy univerzity snižuje pohled na fotografii partnera, jehož milujeme, bolest až o 40 %. To prakticky znamená, že namísto prášku na bolest hlavy můžete zkusit koukat na fotku svého milovaného.

Co jsem to pila

Znáte rčení, že je někdo „opilý láskou“? To není jen nějaká nadsázka, ono to totiž platí doslovně. A mohou za to hormony, v nichž se naše zamilované tělo v podstatě koupe, především pak oxytocin. Ten má podle vědců na mozek podobný účinek jako alkohol, a tak není divu, že se cítíte, jako byste měla lehkou „špičku“.

Ehm, totiž, tak jako…

Máte pocit, že kdykoli se ocitnete v blízkosti svého milého, opustí vás dar řeči a vy koktáte, plácáte nesmysly a nejste schopná v podstatě dát dohromady větu? Nebojte, nemáte nádor na mozku! Prostě vás příval hormonů a citů úplně ochromí. I to je láska.

Kde je ten antiperspirant?

Vždycky se před odchodem na schůzku vysprchujete, navoníte, použijete nějaký ten antiperspirant… A jakmile dorazí váš vyvolený, mohli by z vás ten pot ždímat. Hlavně dlaně máte najednou mokré, jako byste si zapomněla utřít ruce při odchodu z umývárny na toaletách. Nebojte, i to je normální. Vaše tělo je prostě šťastné a vzrušené, že vidí milovanou osobu.

Zůstávám. Ne, utíkám!

Možná už se vám stalo, že když jste viděla, jak se k vám váš protějšek blíží, vaše tělo se začalo zmítat mezi dvěma reakcemi. Jedna část vašeho já se chtěla k muži na druhé straně ulice či místnosti rozběhnout, ta druhá chtěla vzít rychle nohy na ramena. To je běžný fenomén, kterým se nenechte rozházet a který si neseme ještě z dob, kdy jsme více patřili do zvířecí zvíře.

Já vlastně nemám hlad

Spousta schůzek probíhá v restauracích a dalších stravovacích zařízeních. To je sice hezké, ale vám je to trochu k ničemu. Hlad je totiž pocit, který vás před nějakou dobou prakticky opustil. Dokonce ani ty největší pochoutky, kterým jste nedokázala nikdy odolat, ve vás nevyvolají chuť k jídlu. Vaše tělo má totiž úplně jiné myšlenky než na jídlo!

Zrcadlo, zrcadlo…

Co vidíte, když se pozorujete v zrcadle? Ženu plnou života, které září oči, vypadá svěží a tak nějak mladší, má krásnou pleť… Ano, láska zkrášluje. To by bylo, aby se vaše štěstí, které cítíte uvnitř, neodrazilo i na povrchu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat