Nebojte se líbání! Je to hygieničtější než podání ruky

Myslíte, že polibek představuje značně nehygienický způsob pozdravu? Na první pohled by se to sice mohlo stát, ale opak je pravdou. Běžné potřesení rukou je totiž mnohem horší…

Zatímco u jižních národů není polibek na uvítanou či místo pozdravu žádnou vzácností, obyvatelé severnějších a konzervativnějších zemí si polibky nechávají spíše pro nejbližší okolí a na uvítanou nabízejí k potřesení ruku. Z představy, že by měli políbit člověka, kterého vlastně ani pořádně neznají, mnohým přejíždí mráz po zádech.

Ruce jako útočiště mikrobů

Pokud ale odhlédneme od společenských konvencí, ukazuje se, že takový polibek je vlastně mnohem hygieničtější než podání rukou. Na dlaních totiž máme mnohem více bakterií a virů, jež stojí za celou řadou infekcí – od chřipky až po střevní potíže.

I když máte ruce čisté sebevíc, nikdy nevíte, na co sahal váš protějšek. Stačí, aby se držel v hromadném prostředku a pak si s vámi potřásl rukou, a o čistých dlaních si můžete nechat jen zdát. Zatímco ruce používáme k osahávání předmětů, rty jen tak někam nepřikládáme.

Lidé se sice vyhýbají líbání, pokud jsou například nachlazení, ale ve skutečnosti má jejich protějšek větší šanci chytit chřipku apod. dotykem rukou.

Pokud se tedy úzkostlivě snažíte jakékoli infekci bránit, nezapomínejte ani na hygienu rukou. Bohužel, ne vždy máme k dispozici teplou tekoucí vodu, mýdlo a ručník. Proto se vyplatí nosit s sebou antibakteriální gely, které se dají používat prakticky kdekoli. Jen si dejte pozor – nedělá zrovna dobrý dojem, když si po potřesení rukou s novým nadřízeným okamžitě začnete desinfikovat ruce…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat