Čtyři z deseti žen odmítnou muže jen kvůli plnovousu

15.06.2018 | Vztahy

Na začátku druhé dekády nového milénia to byl styl úpravy vousu, který poukazoval na moderní trendy sledujícího muže. Na jeho konci to ale začíná být překážka v seznamování se ženami. Muži spící s ženami by neměli sázet na maskulinní plnovous, protože je pro ženy odpudivým. A stále platí, že nejvíce sexy jsou muži s třídenním strništěm.

V novém průzkumu společnosti BathroomTakeAway vyšlo najevo, že třiačtyřicet procent žen odmítne jakéhokoli muže se sebekrásnějším obličejem, pokud ho tvoří dlouhé vousy. Šesti z deseti žen naopak nevadí, když muž nemá na obličeji žádný porost.

„Je důležité, že lidé si pěstují vlastní vzhled kvůli svému vlastnímu pocitu a názoru a nejsou zmítáni nejnovějšími módními trendy,“ zhodnotil výsledky šéf společnosti Julian Smith.

A také nedávný experiment na Tinderu prokázal, že muži s plnovousem mají méně zájemkyň než ti, kteří mají na obličeji třídenní strniště, jsou hladce oholeni či nosí kratičkou bradku. Plnovous je nejméně přitažlivý.

Vousem ku zdraví?

Ačkoli se zdá, že by měli pánové plnovousy rychle shodit, aby byli přitažlivější, podle jiných poznatků by si to měli ještě rozmyslet. Vousy totiž mužům prospívají! Jak?

Podle jednoho z výzkumů dokážou vousy zachytit až 90 % škodlivých slunečních paprsků, takže vlastně u muže snižují riziko rakoviny kůže. To se teď s příchodem léta hodí! Ovšem to není všechno.

Vlivy okolního prostředí, které jsou pro pleť většiny z nás poměrně velkou zátěží, pokožku především vysušují. Ale to se mužů s plnovousem netýká. Kromě toho jejich pokožka profituje z přirozeného mazu, který produkuje a který díky vousům o pleť pečuje.

Navíc se dá říci, že vousy chrání pokožku před drobnými poraněními, která vznikají při holení. Řezné ranky, záněty vlasového lůžka, zarůstající vousy apod. budou zkrátka minulostí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat