Jak vyléčit zlomené srdce

14.12.2011 | Vztahy

Život by byl krásný, kdybychom se nikdy nezklamali v lásce! Jenže nežijeme v dokonalém světě, a tak je pravděpodobné, že minimálně jednou za život skončíme se zlomeným srdcem. Univerzálním lékem na ně je čas, ale můžete si léčbu trochu urychlit.

Jak tedy překonat bolavé a zlomené srdce? Naordinujte si následujících 10 léků.

1.    Kvalitní jídlo
Zařaďte do svého jídelníčku potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny (ryby), složité sacharidy (např. celozrnné pečivo či těstoviny), vitaminy a minerály (ovoce plus zelenina). Zajistíte si dostatek serotoninu – hormonu, který pomáhá překonávat únavu a deprese.

2.    Pohyb
Nemusíte nutně zdolat rekord v běhu na 10 kilometrů, stačí, když si dopřejete procházku na čerstvém vzduchu. Rozproudí se vám krev, odplaví škodliviny z těla, ale hlavně si pročistíte mysl.

3.    Rozmazlete se
Zajděte si na masáž, kosmetiku, dopřejte si víkend v lázních. Uvolníte se a ještě přispějete ke svému zdraví a kráse.

4.    Dovolená
Sbalte si kufry a vyrazte na dovolenou, třeba s nejlepší kamarádkou. Pokud jen trochu můžete, neodkládejte to. Načerpáte energii, poznáte nové lidi, vrátí se vám chuť do života.

5.    Generální úklid
Možná je to trochu drastická metoda, ale zbavte se všech věcí, které vám po partnerovi zůstaly – pošlete mu je třeba poštou. Společné fotografie, milostné dopisy apod. uzavřete do krabice a schovejte (abyste nebyla v pokušení, svěřte je důvěryhodné kamarádce).

6.    Do you speak English?
Vrhněte se na cizí jazyk, tedy na jeho studium. Zabavíte mozek něčím novým, poznáte další lidi, novou kulturu, rozšíříte si obzory, stoupne vaše cena na trhu práce.

7.    Deníček
Pište. Vypište všechny své pocity, stesky, zlosti. Papír snese cokoli, tak toho využijte, uleví se vám.

8.    Čokoláda
Oslaďte si život, a to doslova! Kupte si kvalitní hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa (no dobře, ta sice není tak úplně sladká, ale o to účinnější) a kousek si dopřejte. Bude vám lépe na těle i na duši.

9.    Nákupy
Vyrazte na nákupy a pořiďte si nové oblečení. Začínáte novou etapu života, tak proč ji nezačít v novém stylu? Udělejte si radost

10.    Žádná samota
Možná nebudete se zlomeným srdcem ti nejlepší společníci, ale nezůstávejte sami, neuzavírejte se před světem. Tedy minimálně před dobrými přáteli a rodinou – podpoří vás a jsou to lidé, kterým na vás záleží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat