Singles versus zadaní. Kdo z nich více holduje alkoholu?

29.10.2018 | Vztahy

Kdo je sám, má větší svobodu, nemusí se nikomu zpovídat, a taky si dělá, co chce. Vdaní a ženatí zase mají stálého partnera, který stojí po jejich boku, řeší s ním „dobré i zlé“ a mají se na koho spolehnout. Tak kdo má větší důvod k pití alkoholu? Možná se budete divit!

Bezmála dvanáct litrů čistého alkoholu. Tak přesně takové množství ročně vypije průměrný Čech starší patnácti let, což vyplývá z dat Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Nutno podotknout, že poměrně vysoká spotřeba alkoholu velmi zneklidňuje Světovou zdravotnickou organizaci, která řeší s ministerstvem zdravotnictví, jak konzumaci u Čechů zmírnit. Ať už se to podaří nebo ne, jedno je jisté. Mezi svobodnými a zadanými v tomhle směru existují jisté rozdíly. Jaké?

Zlato, dáme si skleničku?

„Výsledky našich studií jednoznačně potvrzují, že pokud jste ve vztahu, frekvence pití alkoholu trvale klesá, tedy až do doby, než tento vztah opustíte,“ uvádí klinická psycholožka Diana Dinescu z americké Univerzity Virginia. Ona a její kolegové dlouhodobě sledovali více než 2400 párů s jejich návyky, přičemž zjistili, že pokud single patří k pijanům, nový vztah, ideálně ten manželský, ho „napraví“. Jestli se však někdo s někým rozejde nebo rozvede, opět „ten“ nebo „ta“ tíhnou ke konzumaci alkoholu.

Láska. Prý hory přenáší

Nejedná se o první studii, která ukazuje, že vdané a ženatí, nebo minimálně ti dlouhodobě zadaní, pijí méně než jejich vrstevníci bez partnerů. Lze ji tedy brát jako potvrzení všeobecně známého faktu. „Zdá se, že intimní vztahy mohou být skutečně přínosné, pokud jde o návyky v pití alkoholu. Možná je tomu tak proto, že partneři mají jeden druhého a již nemají potřebu utápět svůj žal, myšlenky nebo neúspěchy v pití,“ podotýká Diana Dinescu, jejíž studie byla uveřejněna v odborném časopise Journal of Family Psychology. Souhlasíte, nebo to vidíte jinak?

Alkohol, který omlazuje?

Pokud patříte k těm, kdo se své oblíbené kratochvíle nechce vzdát, tak aspoň pijte něco, co vás omladí. Vydejte se proto do Velké Británie a ubytujte se v některém z hotelů společnosti Warner Hotels. Ten v nápojovém lístku nabízí speciální gin, který obsahuje kolagen, heřmánek, jalovec, lékořici, koriandr, kopřivu, zelený čaj, kardamovník obecný či pupečník asijský. Po konzumaci tohoto pití je prý pleť vyhlazená a mnohem atraktivnější. No vida, pak že se na dně láhve nedá najít štěstí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat