Proč ženy v dlouhodobém vztahu častěji tloustnou?

24.11.2018 | Vztahy

Také zaznamenáváte, že za tu dobu, co žijete po partnerově boku, jste od dob vašich začátků poněkud přibrala? Podle vědců je to zcela běžné. Průměrný váhový přírůstek činí zhruba pět až sedm kilogramů. Proč tomu tak je? Důvodů je hned několik.

Jistoty a duševní pohoda

Jedním z hlavních důvodů, proč často v dlouhodobém vztahu přibíráme, je to, že máme určitý pocit jistoty a nestavíme tak důležitost vzhledu naší postavy na první místo. Jednoduše, toho svého jsme si již ulovily, tak teď můžeme přibrzdit. Právě ono přibrzdění má za následek nárůst naší fyzické hmotnosti.

Tím, že žijete po boku někoho, kdo vás miluje takovou, jaká jste, postupně ztrácíte obavy a nejste vystresovaná ze své postavy, takže nemáte potřebu držet hladovky a diety. Naopak lidé ve spokojeném vztahu často tráví společné chvilky právě hodováním.

Starší metabolismus

Dalším důvodem, proč se nám zdá, že za nárůst hmotnosti může být zodpovědný náš vztah je ten, že po dobu, po kterou ve vztahu žijeme, stárne spolu s námi i náš metabolismus. Čím starší jsme, tím pomaleji jdou kila dolů a snáze nahoru. Tohle nesouvisí s láskou, ale s biologií.

Přejímání návyků

Páry, které spolu žijí delší dobu, vzájemně přejímají své návyky. A to i v jídle a velikostech porcí. Podle průzkumu britských vědců ženy uvádějí, že jedí stejně velké porce, jako jejich muži.

Také životní styl, který partner má, určuje to, jak bychom mohly v budoucnu vypadat. Pokud se totiž stravuje výhradně ve fastfoodech a volný čas tráví před televizí, je docela možné, že takto po nějaké době budete fungovat oba. Pak se není čemu divit, když jdou kila nahoru.

Nedostatek času

S dlouhodobým vztahem přichází také myšlenky na nové bydlení a rodinu. Když se páru podaří těchto hodnot docílit, většinou se to odrazí na jejich povinnostech. Aby mohli pohodlně žít i s miminkem a hypotékou, musí se tatínek hodně ohánět a maminka jakbysmet. Pak už zbývá jen málo času na to, aby si člověk odběhl do posilovny, pravidelně se stravoval a pečoval o své tělo. Většině nových povinností ustupuje zájem o vlastní osobu a než se nadějete, nevejdete se do kalhot.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat