Do cizí postele může partnera poslat i rodinný rozpočet

08.02.2023 | Vztahy

Podvádění je smutnou vizitkou vztahu, ve kterém chybí vášeň a hroutí se intimita a vzájemný respekt. Vidíte to podobně? Pak vás asi nemile překvapí, že do cizí postele mohou zadaného „poslat“ i jeho blížící se narozeniny nebo rodinný rozpočet!

Nevěra vždy byla, je, a s největší pravděpodobností také bude součástí lidských osudů. Jenže proč se k ní uchyluje stále více hříšníků, jak uvádějí nelichotivé statistiky? S odpovědí na tuto otázku přichází experti, kteří se domnívají, že pro mimomanželské poměry jsou živnou půdou hlavně některé aspekty (1). Před čím se mít na pozoru?

Nedostatek pochopení jako předzvěst katastrofy

Nejčastějším důvodem k porušení slibu věrnosti je hluboká empatická propast. Jak to chápat? Převážná většina „zahýbačů“ má prý pocit, že je jejich partner nechápe, nedoceňuje a nepodporuje, proto chybějící dávku pochopení hledají v jiné náruči. A co vy, soucítíte dostatečně s tím svým? Raději o tom dostatečně přemýšlejte dřív, než bude pozdě (1).

Kulatiny za rohem? Rizikové období

Ačkoli je to asi k nevíře, i datum narození může dramaticky zasáhnout do rozvodových „černých listin“. Jistý výzkum (2) uskutečněný internetovou seznamkou, jejímž prostřednictvím zadaní hledají povyražení, totiž odhalil, že téměř každému čtvrtému nevěrníkovi věk končí magickým číslem devět. Autoři onoho průzkumu ve stínu těchto událostí tedy zaujali jasné stanovisko. Podle nich jedinci, kteří jsou na pokraji kulatin, značně tíhnou k zakázanému erotickému dobrodružství.

Na penězích záleží. Vždycky a všude

Také lidé, kteří žijí v jedné domácnosti s výdělečně nečinným partnerem, by měli být dvakrát obezřetní. Přesně takové doporučení plyne ze studie (3) uveřejněné v časopise American Sociological Review. Situaci dokonale objasňuje americká psycholožka a vztahová poradkyně Kristin Zeising, která se na ní podílela. „Fakt, že člověk momentálně nevydělává, může být hodně frustrující. S takovou nerovnováhou ve svazku i peněžence se každý snaží vyrovnat po svém, tedy klidně i podváděním. Jako únik z reality to ale nikdy nefunguje dlouho,“ připouští jmenovaná expertka.

Zdroj: (1) www.academic.oup.com/jsm/article/16/8/1155/6980608?login=false, (2)www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8314247/, (3) journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0003122415579989







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat