Nadměrné pití alkoholu je prý u mužů sexy, protože je projevem síly a zdraví

15.10.2019 | Vztahy

Evoluční psychologové z USA přišli na kloub tomu, proč se muži v kolektivu svého pohlaví tak rádi opíjejí a proč přitlačí na pilu pokaždé, když je navíc sledují ženy. Alkohol je totiž těžký jed, jehož účinky jsou většině dospělých známé. Od lehké euforie po jednom drinku po těžkou paralýzu a nevolnost po několika panácích. Právě proto muž, který dokáže do sebe naházet litry piv, vína či tucet panáků představuje velmi odolného jedince. Když je navíc fyzicky sexy, dává tím ženě najevo, že je velmi silný a zdravý. A je pro ni neodolatelný.

Pakliže je to žena reagující na jednoduché evoluční principy přitažlivosti a nezapojí do zhodnocení atraktivity takového jedince také rozumovou stránku, která jí napoví, že nadměrné pití alkoholu je extrémně nezdravé. A že muži holdující tomuto typu zábavy jsou také častěji promiskuitní, nejsou to zrovna myslitelé a chovají se nezodpovědně vůči svému zdraví.

Ženy se sklenkou v ruce

Nicméně tým evolučních psychologů z Pennsylvania State University a University of Buffalo prokázal, že nadměrné pití alkoholu je projevem síly, zdraví a mužnosti. Což je také důvod, proč litry piva a tucty panáků do sebe lijící žena působí na muže tak neatraktivně. Stává se z ní totiž muž. To znamená dámy, že s alkoholem ve společnosti buďte střídmé.

Více kohoutů na jednom smetišti

Takže čím více je v kolektivu přítomno atraktivních mužů, tím více mají tito muži tendenci konzumovat nadměrné množství alkoholu. Ale na ženy to působí naopak. Čím více mají kolem sebe konkurentek a čím více je přítomno sexy mužů, tím méně alkohol konzumují. Chtějí být totiž pro muže atraktivní, což znamená nepít moc.

„Vyšší počet atraktivních mužů souvisí s vyšší mírou konzumace alkoholu u mužů, ale s nižší mírou konzumace alkoholu u žen,“ tvrdí autoři, jejichž studii publikoval odborný časopis Evolutionary Psychology.

Alkol, tetování a jizvy jako symbol přitažlivosti

Nadměrná konzumace alkoholu je ale symbol zdatnosti muže s negativními důsledky. Muž totiž dokazuje svou genetickou hodnotu pro plození potomků konzumací jedu, který vážně poškozuje jeho zdraví. Nicméně vychází z evoluční teorie zranění jako symbolu maskulinity. Je dokázáno, že muži s jizvami, tetováním a jinými symboly fyzického utrpení jsou sexuálně mnohem přitažlivější. Zatímco u žen platí opak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat