Chcete zlepšit váš vztah. Nebuďte pět dní v měsíci doma

05.12.2019 | Vztahy

Někteří lidé si nedokážou představit, že by trávili několik dní v týdnu kvůli zaměstnání mimo domov. Jsou však dvojice, jimž takové občasné útěky z domova prospívají. Musejí mít ale zdravou míru. Podle nového průzkumu je tou ideální zhruba pět dní za měsíc.

Z průzkumu společnosti Travelodge, která vyzpovídala dva tisíce svých klientů, vyplývá, že čtyři z deseti lidí pracujících několik dní v měsíci mimo domov, jsou extrémně spokojení se svým vztahem. Mezi těmi, kteří ale netráví mimo domov ani jeden den v měsíci, byly extrémně spokojené tři osoby z deseti.

Nic se nemá přehánět

Autoři průzkumu tvrdí, že trávit čas mimo domov má své limity. Optimální je pětkrát do měsíce. Pokud je to víc, hrozí, spokojenost výrazně klesá. A to proto, že hrozí odcizení partnerů. Zatímco v míře pěti dnů za měsíc se dostavují pozitivní účinky odloučení.

Odloučení, které prospívá

Odloučení na pár dní může vztahu jen prospět. Podle psychologů to může být tím, že si tito lidé uvědomí, jak moc jim milovaný chybí a jak rádi s ním jsou. Což vnáší více vášně do vztahu po návratu domů. Další výhodou můžou být oddělená lůžka během oněch pěti dní. Někdy partneři narušují spánek jeden druhého, být sám na posteli má pozitivní vliv na spánek, člověk je tedy odpočatější a lépe naladěný na případné vztahové problémy. Partneři se také ve dnech, kdy nejsou spolu, můžou věnovat sami sobě či přátelům, což opět pozitivně působí na jejich psychiku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat