Moje mladší sestra se vdává a já jsem single. Jak přežít svatbu?

08.06.2012 | Vztahy

Vaše „malá sestřička“ se vdává a zakládá rodinu – to je jistě radostná událost. Jenže pokud jste single, může se pro vás její svatba stát tak trochu noční můrou. Pravděpodobně vás totiž čeká zástup dobromyslných tetiček, babiček atd. s jedinou otázkou – „a pročpak si taky někoho nenajdeš?“.

Jistě, je to nadsázka, ale zas tak nereálná tahle situace není, zvláště dělí-li vás s mladším sourozencem více než dva nebo tři roky. Tak nějak od vás totiž široké příbuzenstvo očekává, že to budete vy, kdo „do toho praští“ jako první. A proto se může stát, že se všichni budou pídit po důvodu, proč tomu tak není, případně kdy a jak to hodláte změnit.

Jak tedy takovou svatbu přežít? Máme pár tipů.

1.    Investujte do sebe
Rozmazlete se a vypadejte dokonale – kupte si dech beroucí šaty, nechte se učesat, nalíčit se, dopřejte si profesionální manikúru, zkrátka buďte bez chybičky. Účelem samozřejmě není zastínit nevěstu (na to pozor, to se rozhodně nedělá), ale zvýšit své sebevědomí. Pak budete zvědavým otázkám čelit mnohem snáz.

2.    Přiveďte si kamarádku
Pravděpodobně budete v pokušení vyhnout se nepříjemnému příbuzenstvu a jejich úvahám o vaší „zpackané budoucnosti“ v podobě osamělé chudinky tím, že si na obřad začnete shánět mužský doprovod. Je to sice možnost, ale pamatujte, že se vám to nemusí vyplatit. Budete hledat v rychlosti, pod tlakem situace, takže nakonec můžete skončit na obřadu s někým, kdo sice vzhledem připomíná Brada Pitta a tetička z Podkrkonoší z něj málem omdlela, když ho spatřila po vašem boku, ale zároveň s někým, s kým nemáte absolutně nic společného, s kým byste se normálně nebavila (protože nemáte o čem) apod. A co je horší – když váš domnělý přítel začne flirtovat s jinými ženami a vás si nevšímá, zvědavých příbuzných a jejich soustrastných pohledů už se nezbavíte… Takže vsaďte na jistotu a pozvěte nejlepší kamarádku (můžete i kamaráda, ale pak počítejte s tím, že budete dokola opakovat „ne, to není můj přítel, teti, to je jen kamarád“ a soustrastné pohledy si vysloužíte i tak).

3.    Pozor na alkohol

Obřad, hostinu i oslavu si pořádně užívejte, jen to nepřežeňte s alkoholickými nápoji. Co je v očích příbuzných horšího než „osamělá chudinka“? „Osamělá chudinka“, která utápí svůj žal na veřejnosti v alkoholu. I když to stokrát nebude pravda (protože single neznamená ani chudinka, ani osamělá), té nálepky už se nezbavíte…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat