Svatební video. Dejte si pozor hlavně na tři věci

21.04.2020 | Vztahy

K tomu, abyste si kdykoli mohli připomenout svůj svatební den se všemi pocity, slzami štěstí i jedinečnou atmosférou, slouží tolik emotivní video. Abyste však nepřišli o čas, peníze ani iluze, vyberte si mezi hromadou amatérů skutečného profesionála. Jak se pozná a co všechno by měl ovládat?

Svatební sezóna se po dlouhém a nejistém čekání konečně zase dostala ke slovu. Patříte mezi ty, kdo mají svůj velký den před sebou? Sepisujete seznam hostů a klíčových osob? Pak nezapomeňte, že mezi nezbytně přítomné odborníky patří někdo dobrý a kvalitní, kdo uchová vaše kouzelné a výjimečné vzpomínky jako živé. Tím je kameraman či kameramanka, jejichž práce se řadí mezi novodobé #musthave trendy nejen sociálních sítí, na kterých se objevují krátká svatební videa – zpravidla hojně virálně šířená. Jejich popularita nezná hranic. Ale jaký je vlastně rozdíl mezi nimi a fotografií?

Lepší než skutečnost

Kamila Tomanová ze svatebního portálu orbitavideo, která se věnuje natáčení videí na plný úvazek, říká, že ve videu se dají zachytit emoce daleko lépe než na samotné fotografii. Svatební video představuje průřez celým svatebním dnem, a proto kromě veškerých detailů dokáže zvěčnit  zejména skutečnou emoci a atmosféru celého dne.

Takové krátké video se pak dá snadno sdílet s přáteli a rodinou - ať už s těmi, kteří na svatbě byli a rádi se na videu uvidí, anebo těmi, kteří na svatbě být nemohli, ale touží uvidět, jaké to bylo. Prostřednictvím videa je tedy možné, aby se neopakovatelné chvilky staly opakovatelnými.

Taky se dá pustit kdykoliv, navíc vás doslova vtáhne do děje se vší tou nervozitou i vtipnými situacemi z afterparty, kdy už jsou všichni uvolnění a veselí. Svatební videa dnešní doby trvají standardně 5 až 10 minut a obsahují průstřihy celého dne, které pak tvoří kompaktní celek. Vše přitom začíná u konkrétního prostředí, ve kterém se svatba odehrává. Zkrátka, jedno takové musíte mít. Výběr kameramana však nepodceňujte a soustřeďte se na tři klíčové oblasti.

Znaky skutečného profíka

Za prvé, dejte na doporučení svých známých, prozkoumejte nabídku trhu, porovnejte cenové rozpětí a ukázky práce. Podle Kamily Tomanové je zásadní, jestli je na výsledném videu vidět empatie takového člověka a jeho schopnost zachytit emoce. Druhým kritériem výběru by mělo být vybavení.

Je opravdu vidět, jestli někdo používá GoPro full HD kameru, nebo profesionální 4K vybavení v ceně automobilu, kde se výsledek kvalitou blíží běžným filmům. Za třetí záleží na sympatiích, tedy tom, zda vám kameraman sedne nejen jako profík, ale i člověk. Je-li tomu tak, proberte s ním své požadavky a finanční možnosti. Od přání a představ, jež jsou individuální, se pak odvíjí finanční zátěž.

      

Tip, který odlehčí rozpočtu

Bude-li nabídka kameramana nad váš finanční limit, dohodněte se s rodinou a přáteli, ať nekupují zbytečnosti do domácnosti, které už beztak máte (skutečně nemusíte mít tři toustovače), a složí se na svatební video v rámci svatebního daru. Pak už se jen těšte na svůj vysněný den a záznam z něj pořízený. A jak vlastně vypadá?

„V jednoduchosti je skutečná krása,“ říká Kamila Tomanová, která začíná výběrem hudby, jenž představuje neodmyslitelnou část videa napomáhající umocnění emocí. Vybrané záběry se často zpomalují, vkládají do hudby a musí se také barevně upravovat. Někdy se hodí přidávat i různé efekty, ale těch by mělo být minimum.

„Moje zásada je, že práce končí teprve tehdy, až jsou novomanželé s výsledkem finálního videa naprosto spokojeni. O to se ostatně snažím již v den svatby, kdy jsem páru oporou. Radím, pomáhám, ale nevnucuji se, aby si pár mohl užít svůj den na maximum a byli sami sebou. Při natáčení je důležité působit nenápadně a přátelsky. Jelikož jsem žena, mou velkou předností je empatie, umím se vcítit a vyjádřit skutečnou emoci svatebního dne. A přesně o tom by to mělo být,“ uzavírá kameramanka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat