Období absolutního štěstí v manželství

V dobrém i ve zlém – tak zní část řeči většiny oddávajících. A v každém manželství dojde nejen na to dobré, ale i na to zlé. Vědci ale na základě studie zjistili, kdy jste v manželství nejšťastnější.

Ve svém výzkumu podrobili vědci z amerických univerzit následné analýze již stávající data studie nazvané „Marital Instability over the Life Course“ (Manželská nestabilita v průběhu života), která skýtala údaje o více než dvou tisících osob žijících v manželství.

Štěstí až po letech

Zúčastněné manželské páry přiznaly, že v průběhu prvních dvaceti let se cítily ve vztahu spíše nešťastní. Potom teprve jejich spokojenost začala stoupat. Výsledky ukazují, že manželské štěstí s narůstajícím počtem let nabývá, a to především u mužů. Důvodem je údajně to, že páry teprve později, například až když jsou děti dospělé a z domu se odstěhují, mohou podnikat více společných aktivit a jeden druhého si navzájem více cenit. To ostatně potvrzuje také studie australských vědců z roku 2012, jejíž výsledky ukázaly, že páry, které spolu byly čtyřicet a více let, byly významně šťastnější než jako čerstvě sezdaní.

Carpe diem

…neboli užívej života! Nečekejte, až vám manželské štěstí spadne téměř na sklonku života do klína a raději se snažte si ho užít už od prvních okamžiků. Máme pro vás několik rad do začátku.

  1. Užívejte si společného času ve dvou. Pokuste se najít si chvilku, kdy budete moci zažít něco spolu jen vy dva. Bez dětí, rodiny nebo přátel.
  2. Nešetřete milými gesty. Romantická SMS, srdíčko na zrcadle nebo polibek na dobrou noc. Milá gesta jsou velmi důležitá, a nejen při zvláštních příležitostech.
  3. Naučte se správně hádat. Důležité není, jestli se budete hádat, ale jak. Nikdy svoji zlobu nepolykejte! Ven s ní – tichá zloba je jed, kterým svoje manželství nakonec otrávíte.
  4. Usínejte spolu. Uzavřete každý den spolu bok po boku, ruku v ruce. Budete se tak cítit blíž a v bezpečí.
  5. Důvěřujte si. Jen ten, kdo důvěřuje, dokáže partnerovi dopřát dostatek svobody. A ta je ve vztahu důležitá, protože každý potřebuje nějaký čas jen pro sebe.
  6. O financích se dohodněte hned na začátku. Spory ohledně společných peněz jsou totiž nejčastějším důvodem k rozvodu.
  7. Mějte jeden pro druhého pochopení. Nemusí se vám líbit všechny záliby vašeho partnera, ale pokuste se do něj vcítit a ukázat pochopení pro jeho nadšení. Tak jak si to přejete vy pro své koníčky.
  8. Nikdo není dokonalý. Problémy samozřejmě přijdou, není potřeba se jim vyhýbat, ale překonat je. Vaše manželství bude díky tomu stabilnější a ještě silnější.
  9. Buďte optimisté. Statisticky je potvrzeno, že kdo věří, že jeho manželství bude krásné, je ve skutečnosti opravdu šťastný.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat