Ten správný čas se rozejít

Pokud jste ve vztahu více nešťastní než šťastní, měli byste si rozmyslet, jestli není čas se rozejít. A být konečně šťastní…

Ten zatracený sedmý rok se svou špatnou pověstí, že vztahy tehdy končí. Nicméně podle vztahových koučů a párových psychologů vztahy končí většinou mnohem dříve. Podle jejich zkušeností stojí páry před těžkou otázkou „Jak to bude dál?“ už po třech letech. A jsou to vždy čtyři věci, které je k této otázce dovedou...

Zůstat spolu jen ze zvyku je špatné rozhodnutí. Buď na vztahu pracujete a vyhledáte pomoc, nebo je potřeba navrhnout jiné řešení: rozchod. Komu se zdá následující povědomé, ten bude jako single pravděpodobně šťastnější.

Z maličkostí se stanou mamutí problémy

Na začátku vztahu vám vlastnosti nebo rozmary vašeho partnera byly úplně jedno. Možná jste je považovali svým způsobem za roztomilé. Ovšem teď jsou pro vás obrovský problém. Je jedno, co udělá, všechno vás strašně rozčiluje a vy jste pak dost agresivní. Napětí není jenom ve vzduchu, ale je dlouhodobou nedílnou součástí vašeho vztahu.

Názorové odlišnosti na základní věci

Každý má právo na vlastní názor – o tom žádná. Pokud jsou ale rozdílnosti příliš velké, může být vztah jejich cena. Protože potenciálních ohnisek sporů je najednou téměř neomezené množství. Hádat se můžete o práci, penězích, dětech, výchově, sexu, náboženství nebo politice. Odborníci proto doporučují tato relativně nudná témata probrat hned v seznamovací fázi nebo alespoň na začátku vztahu, aby jste pak nebyli nemile překvapeni z nepřekonatelných rozdílů.

Neustálý stres

Když se mluví o stresu, každého hned napadne práce. Ale i finanční potíže, nemoci nebo péče o rodiče může být pro vztah dlouhodobá zátěž. Pokud není jiné východisko nebo alespoň kompenzace, může to být pro jednoho tak nešťastné, že skončí v depresi nebo s jinou psychickou nemocí. Pak se láska vytrácí a zůstávají jen výčitky.

Převládající nuda

Je jasné, že každý je sám zodpovědný za to, aby do vztahu přinášel nový svěží vítr a aby vztah nepodléhal šedi všedních dní. Ale u některých párů může být situace už daleko za dělící čárou. Například, když páry ani nejeví zájem něco spolu dohromady podniknout a ze společných činností nemají žádnou radost. Podnikáte věci raději sami? To si žádný z partnerů nezaslouží. A nebyli byste sami šťastnější?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat