Na svá vnitřní tabu je třeba najít odpovědi

01.07.2020 | Vztahy

Tabu přestane být tabu, když se člověk přestane bát mluvit o věcech, které se prostě dějí. Život je rozmanitý a přináší mnoho nesnází a problémů, bez sdílení se však řeší těžko. Slova člověk vynalezl proto, aby si mohl pomáhat, využívat zkušeností jiných, společně prožívat radosti i starosti. Tak může být život lehčí a plnohodnotnější. Tabu přestanou být nedotknutelná, když na ně sami najdeme odpovědi.

Svěřte se

Není pro nás jednoduché hovořit o intimních oblastech, i proto v českém jazyce existuje tolik hovorových výrazů, kterými je popisujeme. Pokud se stydíte mluvit o zdravotních komplikacích s lékařem, otevřete nejprve toto téma s přáteli nebo se zeptejte svých rodičů. Mnoho nemocí má částečně dědičný základ, proto je pravděpodobné, že mají stejnou zkušenost.

Chce to trénink

O věcech nemluvíme kvůli pocitu studu. Pravdou ale je, že na negativní emoce si zvykneme, ať již se jedná o stud, smutek nebo strach. Podruhé a potřetí pro vás bude jednodušší o tématu hovořit.

Nemějte obavy z hodnocení ostatních

Stud cítíme proto, že nám záleží na mínění okolí. Například hemoroidální onemocnění nebo inkontinence patří mezi rozšířená onemocnění a nevypovídají nic o člověku, který jimi trpí. Stud tedy není na místě.

Je lepší znát pravdu

Objevuje se na papíře po stolici krev? Může se jednat o rakovinu konečníku, ale také například o rozšířené hemoroidy. Pouze lékař zjistí, zda jsou obavy opodstatněné.

Skočte do toho po hlavě

Pro to, nezavírat oči před choulostivým zdravotním problémem, chce najít odvahu. Stejnou odvahu jako když chceme pozvat na večeři tajnou lásku, změnit práci nebo při první hodině cvičení.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat