Jedem partnerské hádky je stonewalling

Diskutujete se svým partnerem o něčem a v okamžiku, kdy se vám zdá diskuse stále hlasitější a ostřejší, utečete. Možná dokonce s dobrým úmyslem, zabránit hádce. Už jste takovou situaci zažili? Pak byste na tom měli rychle něco změnit, protože tohle jednání je pro vzájemnou lásku stoprocentní jed.

Stonewalling (stavění zdi) je názvem pro to, když se jeden z účastníků najednou z nějaké vzájemné interakce stáhne, vyvlíkne nebo jednoduše přestane s partnerem komunikovat. Místo aby problémy řešili, se takoví lidé snaží nepříjemnostem vyhnout – najednou mají mnoho práce, začnou mlčet nebo věc přesunou na „jindy“…

Jak se stavěním přestat

Stavění zdi je přirozená reakce na pocity psychického přetížení. Co se s tím dá tedy dělat? Experti na vztahy doporučují následující tip: Při další příležitosti, kterou byste nejraději zablokovali a zazdili, nadechněte se a řekněte něco v tomto smyslu: „Jsem naštvaná a potřebuji přestávku. Můžeme se k tomu vrátit později? Myslím, že až nebudu tak rozlobená, uvidím věci jasněji.“ A pak si na vstřebání vezměte tolik času, kolik potřebujete. Ale nic se nemá přehánět, proto se k tématu vraťte určitě nejpozději do tří dnů. A začněte pak diskusi v tom bodě, ve kterém jste skončili.

Co dělat, když si zeď staví partner?

Pokud vy jste ve vztahu ten, kdo musí neustálé úniky vydržet, pak byste si o tom s partnerem měli v klidu promluvit. Mnoho lidí považuje emocionální zeď jako jeden z největších projevů odpírání lásky, které už vám může docela dobře vzít pevnou půdu pod nohama. Protože i při té největší hádce byste si stále měli být vědomi své sounáležitosti k partnerovi. Pokud tento hluboký pocit chybí, stojí vztah na vratkých nohou, protože u každé hádky bude panovat strach, jestli od vás ten druhý zase odejde. A nemusí to být jen fyzické opuštění místnosti, ale především uzavírání se sám do sebe. Proto je důležité si o stonewallingu a o pocitech s tím spojených s partnerem promluvit.   






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat