Čím muže spolehlivě otrávíme

29.12.2019 | Vztahy

Navzdory tomu, že vás miluje nade vše na světě, jsou určité vlastnosti a chování, jež muž jen málokdy dokáže vydýchat (zvláště uchylujeme-li se k nim dlouhodobě). Možná si ani neuvědomujete, že se takových „prohřešků“ dopouštíte, každopádně byste si na ně měla dát pozor.

Na začátku každého vztahu k sobě, respektive svým chybám, bývají partneři často jako slepí – v prvotním opojení si vůbec nepřipouští, že by mohl mít ten druhý nějakou „vadu na kráse“. Po čase si jich začnou všímat, ovšem drtivá většina těchto chybiček není nic, kvůli čemu by vztah ukončili (a kdo z nás je bez chyby, že?).

Jenže existují i určité druhy chování, na které jsou muži vysloveně alergičtí. A občas se jej dopustí většina z nás, ve většině případů nevědomky. Jenže pokud se z takového chování stane pravidlo a bude téměř na denním pořádku, můžeme si být jisté, že to muž nevydrží dlouho. A na co si to vlastně máme dávat pozor?

Žárlivost

Samozřejmě, žárlivostí otráví žena muže úplně stejně jako muž ženu. Tahle vlastnost je, tedy pokud se jí oddáváte až příliš, spolehlivým zabijákem jakéhokoli vztahu. Nemáme teď na mysli ten nepříjemný pocit, který se vás zmocní, když váš protějšek nějak často pokukuje po jiných nebo před vámi flirtuje s vnadnou servírkou, v takových chvílích je určitá míra žárlivosti přirozenou reakcí a je na místě. Žárlivost, o níž mluvíme, je ta, k níž vlastně nemáte žádný racionální důvod, která vás užírá dnem i nocí a která vždycky jednou za čas (s postupem času ve stále kratších intervalech, takže pak jsou hádky na denním pořádku) vypluje na povrch v podobě velmi nepříjemné scény. Něco takového unaví časem každého – podezřívavost, nedůvěra a nekontrolovatelná žárlivost jsou vlastnosti, na nichž se vztah zkrátka stavět nedá a které umoří dříve či později sebehlubší lásku.

Sekýrování, rýpání

Pokud chcete, aby partner něco udělal (umyl nádobí, okna, podlahu, pověsil na stěnu ten nový obrázek apod.), prostě je o to požádejte. Nečekejte, až si všimne sám – v 90 % případů si nevšimne. A scény typu „když ti neřeknu, nikdy to neuděláš“, „myslíš, že bys taky někdy dokázal zvednout zadek z křesla a umýt to/pověsit to“ nikdy nic nevyřeší. Naštvete se oba, pohádáte se, začnete si navzájem vyčítat roky staré křivdy… A celkem zbytečně. Po jasně a klidně formulované žádosti muž obvykle rád udělá, co vám na očích vidí.

Mimochodem, ještě na jeden způsob chování zkuste zapomenout – pokud muž něco udělá, aby vám pomohl, nehledejte na výsledku chyby! Situace typu „Koukej, miláčku, když jsi byla pryč, pověsil jsem ten obraz!“ – „Ale já ho chtěla na té stěně u okna a navíc je úplně nakřivo, jak si to neudělám sama, není nic pořádně!“ a podobně vztahu vážně nepomáhají. Nedělejte z muže neschopného hlupáka, nevydrží to dlouho…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat