Někdy je potřeba upustit páru

Kdo by nechtěl vyjít s každým! Problémů a nedorozumění je už tak až až – a to především v letošním covidovém roce. Ale udržovat harmonii v rodině nebo na pracovišti za každou cenu se nevyplácí.

Držíte se zuby nehty, abyste neřekli, nebo neudělali něco, co by vaše okolí rozrušilo, necháte na sobě dříví štípat pro blaho rodiny nebo klidu v práci. Podvědomé konflikty musíte jednoho dne stejně ale vyřešit. V opačném případě kvůli nim budete ztrácet energii, která vám bude chybět jinde. Samozřejmě že se nikdo nehádá rád, zvlášť s milovanou osobou. Nemějte ale strach, že vás někdo nazve egoisty. Nesnažte se také přesvědčit sami sebe o nekonečné potřebě harmonie. Myslete na to, že konfrontací hájíte svoje zájmy. A taková hádka má nakonec i své přednosti.

Nemusíte se neustále přemáhat

Pokud se neustále snažíte zabránit konfliktu, abyste ostatní – a svoje nervy – chránili, dlouhodobě vás to zatěžuje. Pokud pořád posloucháte kamarádčiny problémy v manželství, snažíte se jí pomoct, ale ona nechce nic měnit, pak dáváte víc, než dostáváte zpátky. A to už může jednoho pořádně vyčerpat.

Ukážete, že věci vidíte jasně

Nefér vztahy se mohou táhnout celou věčnost, pokud budete pořád mlčet, i když vás něco štve. Typickými motivy jsou slušnost, strach nebo falešná skromnost. Když pojmenujete věci pravými jmény, ukážete protivníkovi, že jste to pochopili a prohlédli. Tím získáte sebejistotu a dáte najevo, že takhle to dál nepůjde.

Ukončíte nekonečnou frustraci

Pokud se vyhýbáte nepříjemným rozhovorům, odplatou vás lidé znovu a znovu využívají nebo zklamávají. A to právě ti, od kterých byste to čekali nejméně. Vyřešením problému tak přecházíte vlastně dalšímu.

Nehádáte se beze smyslu

Určitě to znáte – že si bručíte jen tak něco pod vousy, protože blízké osobě nechcete ublížit. To je sice pochopitelné, ale naprosto neúčinné. Jen jasným vyjádřením dáváte tomu druhému najevo, že se vám něco nelíbí a chcete to změnit.

Vrátíte odpovědnost

Jestliže si nenastavíte pevné hranice, budete neustále muset řešit i problémy druhých. Jen s určením jasných hranic vracíte odpovědnost tomu, komu skutečně patří. A důležité je také je sám dodržovat. Jakmile povolíte jednou, můžete začínat zase od začátku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat