Nevěra není ušitá tak horkou jehlou

Aférka jednoho nebo druhého z partnerů zničí vztah na vždy – souhlasíte? Expert na partnerské vztahy se na mýty o nevěře a podvádění zaměřil a zjistil, že ne všechno se jí tak horké, jak se to uvaří…

Už skoro deset let se psycholog z Brown University v USA Scott Haltzman zabývá lidskými vztahy a jedno ví jistě: Nevěra je velkou zátěží nejen pro „oběť“, ale i pro „pachatele“. Podvedení často hledají příčiny, které vehnaly partnera nebo partnerku do náruče (postele) jiného, ale nakonec jsou jejich předpoklady úplně mimo. Jaké jsou tedy hlavní mýty o nevěře?

Nevěra zničí vztah

Platí mezi nevěrou a rozchodem přímá úměra? Ne nutně. Podle Haltzmana „přežije“ nevěru dokonce téměř polovina manželství. S pomocí rozhovorů a ochotou obou partnerů je totiž možné kousek po kousku vybudovat vztah znovu. A mnohé páry to navíc považují za důvod většího stmelení.

Nevěra to je, až když jde o sex

Ani tohle není docela pravda, protože nevěra může začít už mnohem dříve. Jakmile totiž už jen připustíte, že byste mohli být partnerovi nevěrní s konkrétní osobou, už se jedná o nevěru. Sex hraje sice zásadní roli, ale emoční spojení dokáže být také velmi silné pouto.

Na vině jsou manželské problémy

Téměř v každém manželství se jednoho dne objeví nějaký problém. Ale nevěra není vždy nezbytný následek. Podle Haltzmana je nevěra v mnoha případech znakem toho, že se manželé nevěnují dostatečně jeden druhému.

Kdo jednou zahne, udělá to znovu

Samozřejmě existují tací, kteří svoji lepší polovičku podvádějí opakovaně. To ale neplatí pro každého. Mnozí skutečně podvedou partnera jen jednou, a pak se snaží zachránit vztah.

Muži nevěru vyhledávají

To není pravda. Haltzman vysvětluje, že nevěrní byli i muži, kteří po tom nikdy cíleně netoužili. To se může stát například, když se z přátelství, například na pracovišti, stane najednou víc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat