Nepotřebné lži o manželství

Manželství je sice trochu staromódní, ale je to příliš krásná tradice na to, abychom se jí vzdali. Čeho se ale rozhodně vzdát chceme, jsou všechny ty nepotřebné lži, které kolem manželství kolují.

Už asi 1500 let jsou svatby a přísliby manželství předpokladem pro to, aby byl uznaný svazek lásky před Bohem, společností a právním systémem. Ačkoli se náš svět, poznatky i názory během let velmi změnily, je manželství jako instituce stále velmi oblíbené. Tak na příklad za rok 2019 v Česku uzavřelo manželství skoro 55 tisíc párů, což bylo nejvíce od roku 2008.

Samozřejmě – dát si slib, že někoho budete milovat, budete mu věrný a zůstanete s ním až do konce života, je něco nádherného. Co ale k manželství nepatří, jsou následující lži, které částečně z tradice a částečně z nedostatku informací posílají stále dál a dál.

Kdo uzavře předmanželskou smlouvu, nevěří na věčnou lásku

V předmanželské smlouvě vidí mnoho lidí neromantické doznání, že partneři počítají s rozvodem. Přitom ze statistického hlediska se právě manželství s uzavřenou předmanželskou smlouvu rozvádí méně často než ostatní. A proč také ne? Dva lidé, kteří uzavřou smlouvu a nastaví pravidla, jsou očividně sebevědomí, zralí lidé, kteří vědí, co chtějí – dobrý předpoklad pro dlouhý vztah.

Čím větší svatba, tím větší láska

Ani tohle není pravda. Právě naopak! Čím levnější a skromnější je svatební oslava, tím déle svatba vydrží. Důležité je přece, koho si člověk vezme, ne jak.

Když se rozvedete, bylo manželství chyba

Pokud by to tak bylo, pouštěli byste se do druhé nebo třetí? Samozřejmě! Poslouchat své srdce není nikdy chyba.

Zatracený sedmý rok

Existují statistiky, podle kterých je většina lidí nevěrných hned první rok po sňatku, a které ukazují, že téměř 24 procent všech manželství se po šesti až deseti letech rozvede. Že je sedmý rok zatracený, je jenom pověra.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat