Vztahový život s označením mingle

Chodíme spolu nebo ne? Důležitá otázka, že? Ale jsou lidé, které to vůbec nezajímá. A jsou tak šťastní – jako mingle.

Za normálních okolností to funguje jednoduše: chvíli spolu randíte a buď máte oba zájem, nebo ne. A když to klape z obou stran, je z randění něco víc. Problém ale je, že to „něco víc“ se dá interpretovat několika způsoby…

A často zůstanou dva lidé, kteří si rozumějí duševně i fyzicky, na mezistupni. Někde mezi vztahem a být single. A nějak to nejde ani na tu, ani na druhou stranu. Protože z nezávazného randění nevznikne nic závazného a exkluzivního. Vítejte ve světě mingle!

Co znamená být mingle

Slovo „mingle“ je spojení slov „single“ a „mixed“. Mingles jsou totiž oficiálně nezadaní, tedy single, ale zároveň mají jistý druh vztahu. Jen tedy něco napůl? Jak se to vezme. Mingles si volí to nejlepší z obou světů. Na jedné straně si mohou užívat bezpečí partnerského vztahu a na druhé straně všechnu svobodu života nezadaných.

Pokud vás teď napadlo, že to je vlastně „přátelství s výhodami“, pak se mýlíte. Mingle je víc než jen to. Zatímco přátelé s výhodami spolu jen čas od času skočí do postele a jinak jsou jen kamarádi, jsou mingles spíše něco jako zamilovaný pár. Jen se zataženou ruční brzdou.

Jak vypadá život mingle

Mingle dělají všechno, co jiné páry. Jen, že oni žádný pár nejsou. Chodí spolu na rande, mají sex, užívají si blízkost druhého, pomáhají si, když se jim nedaří a jsou tu jeden pro druhého – ale ne zcela závazně, jen v takové míře, která vyhovuje jim oběma.

Do skutečně pevného vztahu se vzájemnou odpovědností se nepouštějí. Každý tedy může jet po své vlastní koleji a zastavit kdykoliv, kdy chtějí. Zdá se vám, že to nemůže fungovat dlouhodobě bez nějaké katastrofy?

Klasický mingle

Pro mnoho lidí především ve věku mezi 20 a 30 lety má tento způsob vztahu jasné výhody: Je to dobrý kompromis, flexibilní forma vztahu. A může se zdát, že tento model je zajímavý opravdu jen pro mladé, kteří jsou ještě na začátku hledání cesty životem. Ale i ten, kdo je už starší a možná právě jeden vztah ukončil, zvolí si být mingle.

Nic není černobílé

I přes všechny výhody, které tento způsob přináší, a které se ze začátku zdají natolik slibné, že musí všechny možné nevýhody převažovat, jsou právě ty nevýhody tím, proč mingle nemůže trvat dlouhodobě.

První je samozřejmě klasický případ, kdy jeden z mingle-páru zjistí, že takový vztah už mu nestačí a chtěl by něco víc. Pak většinou následují žárlivé scény a po „vztahu“ je veta.

A další nevýhodou je skutečnost, že jednoho dne může váš protějšek přijít a oznámit vám, že se s někým seznámil a chce s ním žít. A je pryč přítel i vztah.

Důležité je proto si hned na začátku uvědomit, zda je poměrně emočně náročný mingle vztah pro vás to pravé. Pokud ano, je stejně nutné si předem domluvit jasná pravidla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat