Partner si může do vztahu přinést spoustu špinavých zavazadel

01.11.2021 | Vztahy

Konečně budete bydlet spolu! Partner vesměs nic nemá, jen pár kusů oblečení a nějaké zaprášené rámečky na fotky, které si hodlá přinést jen tak ze sentimentu. Myslíte, že je to všechno? Nevěřte tomu. Tohle jsou špinavá (a původně neviditelná) zavazadla, která vám může postavit do předsíně – a ohrozit tím celý vztah!

Je jedním z faktorů, které ovlivňují současnost i budoucnost. Wikipedie minulost trefně popisuje jako soubor událostí, které již proběhly. „Minulost není ohraničena nějakým počátkem, nemůžeme říci, kdy začala, kdy vznikl čas; také se neustále posouvá její konec, přítomnost, současnost, například chvíle, kdy jste dočetli tuto větu, je již minulostí.“ Svatá pravda, hlavně v lásce.

Nikdy nikdo neví, jak se právě minulost podepsala na osobnosti a aktuální hmotné i citové výbavě žen i mužů. Proto buďte v pozoru, aby si váš nový partner nehodlal prát špinavé prádlo zrovna ve vaší pračce. Tohle jsou tři věci, které si do partnerství (tajně) může přinést.

Výchovné metody a postoje z dětství

„Mne otec mlátil jako žito, a taky jsem to přežil. Škoda každé rány, která padne vedle!“ Zatímco protějšek vůbec nic nemá proti fyzickému a kolikrát i psychickému násilí, vám se takový postoj vůbec nezamlouvá. Není divu, nežijeme ve středověku. Pokud máte velmi rozdílné názory na soužití, výchovu dětí a metody jejich rozvoje, navíc partner o jejich proměně či úpravě nechce ani slyšet, tak bohužel. Pravděpodobně vám to klapat nebude, což je ale dobře.

Rituály z předchozího vztahu

Zvyk je železná košile. „První svátek vánoční pojedeme k mým rodičům, k těm tvým až za dva dny potom. To víš, naši si to takhle osvojili, když jsem ještě chodil s Marcelou.“ Tak to pozor. Váš vztah, vaše (společná a dobrovolně domluvená) pravidla. Dohodněte se, co a jak vám vyhovuje a určitě si vlastní postupy a rituály. Hodně v tomhle směru pomáhá komunikace mezi partnery.

Finanční dluhy

Partner si kdysi vzal půjčku na auto, bydlení, neuváženě i dovolenou, ke které ho svým způsobem přinutila bývalá manželka, když od něj chtěla odejít. V případě, že své finanční závazky poctivě splácí, a vy o tom víte, je to v pořádku, nicméně u dluhů hrozí ještě jedna, věc. Tou je, že vám o nich nový partner neřekne, navíc spoléhá na to, že za něj zaplatíte nájem, jídlo, telefon a další nutné nezbytnosti, které potřebuje k životu. Tady už skutečně bliká výstražné světlo. Než se s někým sestěhujete a dáte dohromady, prověřte si jeho minulost. Každý si do partnerství přinese nějaké to různě špinavé a toxické zavadlo, ale jen některé jde vyprat a zachránit!

Zdroje: Wipedia.org, názor autora, https://www.bustle.com/wellness/17-signs-your-partner-has-a-history-of-toxic-relationships-according-to-experts-18846590







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat