Funkční otevřené vztahy stojí na upřímnosti

21.01.2022 | Vztahy

Společnost monogamii dlouho akceptovala jako pravidlo pro vztahy. V současnosti dostává pěkně na frak. Má totiž konkurenci u stále oblíbenějších otevřených vztahů. Také vás zaujaly? A víte, jaké body dodržovat, pokud se rozhodnete žít ve více lidech?

Soužití v několika milostných vztazích se nazývá polyamorie. To je tak, když se s partnerem z vlastní vůle dohodnete, že si každý z vás (nebo jenom on) najde ještě někoho jiného. Mnoho párů v těchto dnech tuto svobodu prozkoumává a zachází za hranice své komfortní zóny. Třeba k nim patříte i vy. Pokud to chcete zkusit, tady je pět tipů, jak si udržet zdravý otevřený vztah.

Nepřetvařujte se

Jakýkoli vztah je založen na důvěře, a to platí i pro vztah otevřený. Jestli vás láká vyzkoušet si, jaké to je mít partnera číslo jedna a partnera číslo dvě, je důležité si od „jedničky“ vyžádat souhlas. Buďte otevření a upřímní, rozhodně nelžete a nic nepodnikejte za partnerovými zády. Nadělalo by to hodně škody.

Pevně si stanovte pravidla

Když máte co do činění s více partnery, musíte si určit svou prioritu a podle toho se rozhodnout o logistice a opatřeních. Máte-li například děti, můžete stanovit, že se jich vaše milenecké svazky mimo domov nedotknou. Předmětem podobných dohod jsou i noci strávené mimo vlastní ložnici, víkendy a podobně. Co je přípustné a co už není? Pevně ukotvěte pravidla a seznamte s nimi všechny zúčastněné.

Vždy se chovejte ohleduplně

V polyamorním vztahu budete mít primárního a sekundárního partnera. Primární vztah má obvykle před tím sekundárním větší prioritu, což ovšem neznamená, že se k milenci (potažmo partnerovi číslo dvě) budete chovat s menším respektem. Zaslouží si slušnost a laskavost.

Buďte otevření vůči změnám

Otevřené vztahy poskytují svobodu. Je tedy možné, že jednoho dne „dvojka“ přijde s tím, že se zamilovala jinde a odchází.  Nebo primární partner přizná, že žárlí a nechce v tomto typu soužití pokračovat. Když k tomu dojde, měli byste být připraveni se flexibilně přizpůsobit.

Chraňte se

Pokud chcete prozkoumat otevřený vztah, musíte praktikovat bezpečný sex. Ochrana před nežádoucím otěhotněním a pohlavně přenosnými chorobami je alfou a omegou otevřených vztahů. Proberte to s „jedničkou“ i „dvojkou“, popřípadě „trojkou“, všichni by tuto důležitost měli pochopit.

Zdroje: wikipedia.org, modernman.com, https://hellorelish.com/articles/open-relationships-how-to-do-donts.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat