Život vedle sebevědomého muže

Jak poznáte, že máte po svém boku sebevědomého a zralého partnera? Třeba tak, že ho nikdy neuslyšíte říkat následující věty…

Nechceme všichni od svého partnera určitou dávku zralosti a sebevědomí? Aby rozuměl svým pocitům, byl v pohodě a nehrál žádné hloupé hry? Samozřejmě! Takového partnera bychom si asi jen tak nenechali utéct. Ale jakmile padne z jeho úst jedna z následujících vět, budete vědět, že ten vztah nakonec asi za nic nestál. Víte, které věty by sebevědomý a zralý partner nikdy neřekl?

Je to všechno tvoje chyba

Ve vašem vztahu to právě není jako na růžovém obláčku? Zralý muž by nikdy neobviňoval svou přítelkyni za problémy v partnerství. Zralí, sebevědomí muži vědí, že za krizi mohou vždy oba – a že ji mohou překonat společně pouze tehdy, pokud oba převezmou odpovědnost za své činy (1).

Promluvíme si o tom jindy

Zralí muži vědí, co chtějí – a proto o tom samozřejmě mohou mluvit! Plány do budoucna, dětí, kariéra. V partnerství se sebevědomými muži vždycky víte, na čem jste (1).

Nic mi není

Kluci nepláčou? Možná, ale muži někdy ano – pokud jsou dostatečně sebevědomí! Zralí muži vnímají své pocity, berou je vážně a stojí si za nimi. Nemají potřebu skrývat své emoce před partnerem, protože vědí, že být silný neznamená nic necítit (1).

Neptal jsem se tě na tvůj názor

Jen nejistí a nevyzrálí muži nepotřebují žádnou radu nebo názor druhého. Naopak sebevědomý muž oceňuje a respektuje ženu po svém boku a nikdy by neodmítl její radu a podporu (1).

Nebuď hysterická

Stejně jako berou vážně své vlastní pocity, sebevědomí muži přirozeně také respektují pocity své partnerky. Reagujete velmi emocionálně na zdánlivou maličkost? Nebo máte mizerné celé dny? Pak jistě máte svůj důvod! A zralý partner se bude snažit zjistit, co to je (1).

Za to já nemohu

Silní muži nechybují? Špatně! Ti, kteří nejsou zodpovědní za něco, co se pokazí, nejsou silní, ale jen příliš slabí a příliš nejistí, aby přiznali chyby a převzali odpovědnost za své činy. Sebevědomí muži, na druhé straně, jsou nejen sebekritičtí, ale také vždy přijímají kritiku a zpětnou vazbu berou vážně (1).

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2783625/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat