Věkové rozdíly ve vztazích jsou stále plné předsudků

Proč se dnes neodpouští, když má starší žena mladšího partnera? Anebo zralý muž hodně „svěží“ milenku? Pro někoho je to prachobyčejné zneužívání, pro jiného nepochopitelná snaha o moc a řízení financí.

S věkem člověk nehne, ani kdyby sebevíc chtěl. Pokud jde ale o randění, nebo dokonce soužití s někým výrazně starším či mladším, může být rok narození zcela subjektivní faktor. Vidíte to stejně? Zřejmě patříte k vzácné respektující menšině. Když jde o lásku, nesetkávají se extrémy vybočující z „normálu“ s pochopením. A to ani minimálním!

Pověst zlatokopky a svůdníka, která není příjemná

Výrazně mladší žena se v heterosexuálních vztazích považuje za zlatokopku, mladší muž je zase vnímán jako gigolo. Ve svazcích stejného pohlaví jsou věkové rozdíly stále nepřípustné, a to jako by snad šlo o nějaké protizákonné zneužívání, což je úplně směšné. Pokud se dva dospělí chtějí scházet, je to čistě jejich osobní a soukromá věc, do které by nikdo zvenčí neměl zasahovat. Bohužel to ale v reálném světě tahle úplně nefunguje (1). Proč? Společnost je zřejmě až příliš starostlivá.

Tohle špatně skončí!

Lidé jsou tímhle úplně posedlí. Zřejmě kvůli vnímaným důsledkům. Existuje kolektivní představa, že když je žena starší, bývá kontrolním partnerem, který řídí peníze, volný čas i vše ostatní. Mladý muž mívá pověst hlupáka, který za sebe nechává dobrovolně rozhodovat. Celé je to pěkně zpackané (1).

Konec s předsudky, je nová doba!

Bez ohledu na věk může každý člověk do vztahu investovat úplně stejně. Důležité je, aby se oba partneři necítili jako samozřejmost a byli celkově spokojení. A pokud se nějaké problémy objeví, může je vyřešit komunikace, kompromis nebo psychologická poradna (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5881655/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4330941/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat