Vztah v konečné stanici s názvem rozchod

Láska se ocitla v nějaké krizi. Je natolik veliká, že už nemá cenu bojovat? Pokud si takovou otázku kladete i vy, v rozhodnutí vám mohou pomoci následující řádky. K jakému ortelu po jejich přečtení dospějete?

Existuje hodně důvodů, proč se lidé rozcházejí. Někdy je příčinou nevěra, jindy zase odlišná představa o rodičovství, neslučitelná rozdílnost povah nebo „obyčejná“ ztráta důvěry. S partnerem už to neklape jako kdysi, ale vzdát to ještě úplně nechcete? I přes váš optimismus a víru v lepší zítřky mohl svazek opravdu dojet do pomyslné konečné stanice. Podle čeho poznat, že jsou pokusy o vzkříšení zřejmě marné?

Pohled do křišťálové koule budoucnosti

„Ve své terapeutické praxi používám otázky, které mým klientům pomáhají identifikovat červené příznaky konce,“ popisuje americký psychoterapeut a manželský poradce Jacob Brown. „Jednou z nich je ta, zda si sami sebe představí po boku svého partnera i za pět let,“ poskytuje téma k zamyšlení tento expert. „Pokud jste smutní, či dokonce nešťastní z toho, že s ním strávíte další roky, proč s ním zůstávat,“ ptá se Jacob Brown. Jsou tu však i další varovné signály (1).

Sex jako alfa i omega pohody

Hlavním ukazatelem a vlastně i indikátorem kvality svazku může být i milostný život. Obracíte oči v sloup z myšlenky, že přece vůbec nejde o sex? Jak se to vezme. „Jestli se milování změnilo z dobrého na špatné nebo z uspokojivého na žádné, znamená to, že jste ztratili základní emocionální spojení. Intimita je totiž oknem, které vztah otevírá, ale bohužel i zavírá,“ domnívá se kalifornská psycholožka a párová terapeutka Elaine Sanders (2).

Když nevýhody převažují nad výhodami

Jste vyčerpaní z toho, že pořád jen dáváte a nic nepřijímáte? Trpíte nejistotou a postrádáte motivaci? Připravte si papír a tužku. „Když si nejste jistí, zda tomu všemu dát ještě šanci, sepište si seznam pro a proti. Jakmile porovnáte klady a zápory, možná zjistíte, že máte víc důvodů k rozchodu. V opačném případě můžete získat odpověď, proč spolu zůstat,“ doporučuje zase americký vztahový poradce Justin Lavelle (3). Pomohou vám tyto rady v rozhodnutí?

Zdroje: (1) www.jbamft.com/blog/2021/1/24/am-i-really-overreacting, upjourney.com, (2) edisciplinas.usp.br/pluginfile.php/5644278/mod_resource/content/1/%5BGarth_Fletcher%2C_Jeffry_A._Simpson%2C_Lorne_Campbell%28b-ok.org%29.pdf, (3) www.goodmenproject.com/featured-content/signs-youre-in-a-toxic-relationship-snsw/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat