Digitální detox ke spokojenému vztahu

Digital Detox není nová značka digitálních zařízení. Digitální detox je, když všechny tyhle „mazlíčky“ odložíte. A čas od času by to rozhodně měl udělat každý z nás, jinak ztratíte velmi důležité dovednosti. Zejména čas na opravdový odpočinek a soustředění.

Digitální média nás posledních deset let obklopují hodně, poslední rok však asi více než dost. Telefon už nepoužíváme jen na telefonování a počítač nebo notebook už není jen pracovním prostředkem. Digitální technologie jsou pro nás „každodenní chléb“, kterého se stále hůře vzdáváme.

Nechme stranou klasickou závislost, někdy je zkrátka lepší dělat věci postaru – alespoň občas.

Rozhlédněte se!

Nohy nejsou rozmazané pozadí za vaším telefonem nebo notebookem na kolenou. Na to nezapomínejte – ideálně se díky nim dostanete do pohybu. Nebo místo tapet se vzdálenými místy se zkrátka jen postaru rozhlédněte nebo vzhlédněte. Pak uvidíte oblohu, rozpoznáte tvary mraků, uvidíte tváře lidí a pozdravíte je. Navíc byste nemuseli na poslední chvíli uhýbat pouliční lampě. A možná, jen možná, můžete dokonce trochu flirtovat s tím chlápkem, který je možná také právě na detoxu.

Vyměňte To Do za Tadaaaa!

Mobil vlastně stejně moc prokrastinovat nedovolí. Jste-li pomalý typ člověka, rozptýlení chytrých telefonů je jako jed. Takže když mají prokrastinátoři hodně práce, první věc, kterou by měli udělat, je přejít do režimu offline. Je úžasné, kolik toho můžete udělat, pokud neodpovídáte na zprávy WhatsApp nebo se nezaseknete na žádném streamovacím kanálu. 

Večer s přáteli bez telefonů

Pokud se setkáte s přáteli, můžete se jmenovat detoxikačním revolucionářem. Detoxikovat sám je hloupost. Jednoduše položte všechny telefony na jedno místo a užijte si večer s přáteli bez vyrušování telefonů. Vítězí všichni, kdo si užili pěkný večer.

Ponořte se do jiných světů

Žádná fotografie na Instagramu, příspěvek na Facebooku nebo online článek nemůže nahradit dobrou knihu. Pokud se jen tak plácáme s telefonem, ztrácíme schopnost soustředit se na něco delší dobu.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat