Při on-line seznamování je prioritou vlastní bezpečí

Seznámit se s někým na internetu? Běžná věc. Ale kde vzít jistotu, že to s vámi ten on-line nápadník myslí dobře? Žádné záruky tu neexistují, proto se držte bezpečnostních pravidel. Hlavně při prvních osobních schůzkách!

Rok od roku využívá služeb on-line seznamek stále více lidí. Potvrzují to i nejrůznější průzkumy, které v posledních letech zaznamenaly až 60 procentní uživatelský nárůst (1). Má ale hledání partnera na internetu vždycky šťastný konec? Kéž by!

Místo lásky teror?

Třeba studie (2) uskutečněná australským institutem pro kriminologii odhalila, že s nějakou formou nátlaku, urážlivého chování, sexuálního obtěžování nebo stalkingu se při tomto způsobu seznamování setkalo 69 procent jedinců. A to je poměrně alarmující číslo! Pokud se i vy po nápadníkovi poohlížíte ve virtuálních vodách, myslete hlavně na své bezpečí. Koneckonců, nikdy nevíte, kdo se za klávesnicí skrývá! Jaká pravidla ve vlastním zájmu dodržovat?

Když rande, tak veřejné

Nikdy, ale opravdu nikdy! By první schůzka neměla probíhat na odlehlém a neznámém místě. Rande směřujte raději do kavárny, parku, galerie – zkrátka na oči veřejnosti. A samozřejmě ideálně přes den. Možná to trochu naruší romantiku, protože se tím vylučuje noční procházka pod hvězdami, ale co naplat. Jistota je jistota (3)!

Pozor na varovné signály

Existuje několik varovných signálů, které při on-line seznamování rozhodně nenechávat bez povšimnutí. Požaduje od vás někdo vaše osobní údaje? Chce, abyste udělala něco, co je vám proti srsti? Pošlete ho k šípku! Zbystřete i tehdy, pokud se dotyčný příliš chlubí svým bohatstvím. Může to být jen dobře promyšlený tah a nastražená návnada (3).

Mějte přítele na telefonu

Ať už je to vaše první, druhá nebo třeba desátá schůzka, nedržte ji v tajnosti. Řekněte o ní třeba dobrému příteli, kterému důvěřujete. Anebo svému sourozenci, rodiči či kolegovi z práce. Tento člověk bude vaše pojistka, kdyby se cokoli pokazilo. Pomocí moderních technologií může mít přehled o vaší přesné poloze. Pravidelně s ním komunikujte a smluvte si nějaký „krizový kód“, který pro něj bude jasným znamením, že jste v nepříjemné situaci a potřebujete pomoc (3).

Zdroje:(1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2816634/, (2) www.businessofapps.com/data/dating-app-market/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat